Misade du det här?

5 januari 2019 11:15

Widar Andersson: Ta den andres perspektiv.

"Många av oss "normalstörda" som inte bär på några märkbara funktionsnedsättningar har säkert tänkt på hur det skulle vara att inte kunna se eller att inte kunna höra. Vi försöker föreställa oss hur det kan vara. Vad vi kanske inte tänker på är att det är helt olika saker att å ena sidan veta vad det är att se och att höra och att å andra sidan aldrig ha sett eller hört. Den som har sett vet exempelvis hur en buss eller en kaffekopp ser ut även och han eller hon senare i livet blir av med synen. Den som har hört vet hur en buss låter och minns det klirrande ljudet av skeden i kaffekoppen."

Tim Södergren: Kraftiga reaktioner efter Hästenbeskedet.

" Efter beskedet om att Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö lämnar Vita Hästen är reaktionerna i hockey-Sverige kraftiga.

Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet, fördömer på sitt Twitter-konto de angrepp som Vita Hästens ordförande berättade om på torsdagen.:

"Ishockey engagerar och ska engagera. MEN det finns gränser för vad vi alla ledare ska få utstå. Styrkan är den demokratiska svenska modellen vi har. Där ger vi aldrig vika! Aldrig" skriver Larsson.

Även Hockeyallsvenskans ledning reagerar: "Ishockey ska engagera och väcka känslor hos sina utövare och supportrar men när passionen övergår i trakasserier och hot så är det inte acceptabelt. Idrotten generellt och inte minst ishockeyn står för ”sportmanship."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!