Klädsam ödmjukhet passar

3 juni 2019 09:15

Att ha makt verkar för vissa vara så eftersträvansvärt att man kan försvara något som är uppenbart felaktigt. Det verkar vara ett signum för i första hand partiföreträdare för Socialdemokraterna. Bara man tror sig tillhöra eliten och det politiska etablissemanget så verkar allt vara godkänt.

Folkbladet har följt och förhoppningsvis på ett riktigt sätt redogjort för de turer som utspelats inom Upplev Norrköping i anslutning till Marvelutställningen. En fiaskoutställning som gick åtskilliga miljoner back där vd bl a underlät rapportera till i första hand styrelsen om hur illa det var. En styrelse som man kan undra om dom visste sitt ansvar eller om det viktigaste var att kunna kvittera ut sitt arvode.

Både interna och externa utredningar har gjorts men uppenbart med icke önskvärt resultat. Då tar man (läs Olle Vikmång) till ytterligare en extern utredning (Delphi) med begränsande direktiv vars resultat ska kunna tolkas som kan motivera att ge vd och styrelsen ansvarsfrihet. Olle Vikmång medger själv i en kommentar "att alla fyra granskningar som gjorts riktar jätteskarp kritik" och "säger sig förstå hur vanligt folk på gatan resonerar". Ett uttalande som kan tolkas att normalbegåvade människor inte förstår elitens tänkande. Det vore rimligt med en klädsam ödmjukhet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Törnblom