LO agerar skamligt

2 september 2010 03:00
Jag har tidigare varit medlem i flera LO förbund. Det som fick mig att lämna var inte den ökade kostnaden, den hade jobbskatteavdraget med råge kompenserat. Det var den partipolitiska kopplingen med socialdemokraterna som fått mig och många av mina arbetskamrater att reagera.

 

Det är en skam att se hur LO sätter den Socialdemokratiska agendan före sina medlemmars intressen.Kommunals beslut att stödja förslaget med tredelad föräldraförsäkring trots att en majoritet av deras medlemmar motsatt sig det är ett exempel av många.

 

På samma sätt propagerar Pappers kraftigt för en socialdemokratisk valseger. Detta trots att många av deras medlemmar är livrädda för att de ska få genomföra sin miljöpolitik, en forcerad avveckling av kärnkraft samt införd kilometerskatt på transporter riskerar bara i Norrköpings närområde 1700 jobb inom papper o pappersmassaindustrin.

 

Som jämförelse har de partpolitiskt oberoende fackförbunden TCO och Saco inte drabbats av samma stora medlemstapp som LO, det ena har till och med ökat med 2,8 procent vilket stöder min uppfattning att det är inte alliansregeringen som krymper facket, det är effekten av LO förbundens bristande respekt för sina medlemmar.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!