Hur ska han ha det med vänstern?

20 oktober 2008 03:00
På riksplanet har Lars Stjernkvist gjort sig känd som den som leder attacken mot vänsterpartiet. Han tycker inte att de ska sitta med i en regering.

 

Inte av taktiska skäl, utan på grund av deras åsikter.

 

En mycket sympatisk åsikt - men varför samarbetar han med vänsterpartiet i Norrköping?

 

På sin blogg skriver han: "Jag följde vänsterpartiets kongress i Norrköping. Och stundtals, till exempel när kongressen pratade om sina relationer med Cuba, kände jag mig lika hemma där som på ett Frimurarmöte."

 

Det finns flera uttalade kommunister som nu sitter på tunga uppdrag i nämnder och i kommunfullmäktige i Norrköping. Det finns flera vänsterpartister med tunga uppdrag inom kommunen som försvarar Castros diktatur på Kuba. Varför är detta okej i norrköpingspolitiken, men inte i rikspolitiken?

 

Men situationen på Kuba har väl ingen påverkan på politiken i Norrköping? Nej, inte direkt, men det säger en hel del om dessa vänsterpartisters demokratisyn.

 

Dessutom går deras kommunistiska åsikter ut över Norrköpingsborna. Vänsterpartiet sätter stopp för allting som heter valfrihet och alternativ, exempelvis inom äldreomsorgen och barnomsorg.

 

Mona Sahlin säger nej till vänsterpartiet (eller vad det nu är som egentligen gäller) eftersom de står för en mycket oansvarig ekonomisk politik. I Norrköping låter Lars Stjernkvist vänsterpartiet ansvara för en nämnd med över 1,5 miljarder i omsättning.

 

Resultatet har inte låtit vänta på sig. Nämnden har gått med underskott båda åren av vänsterpartistiskt styre.

 

Varför samarbetar Stjernkvist med kommunister i Norrköping, när han på riksplanet tycker det vore förfärligt om kommunisten Lars Ohly kom in i regeringen?

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Sundin Oppositionsråd (fp)