Federley tramsar bort sin begåvning

Fredrick Federley är riksdagsledamot för Centerpartiet. En begåvad och aktiv ung man; inget snack om den saken. Det är synd att han slänger bort sin begåvning på så mycket flams och trams.

11 februari 2010 03:00

 

Aftonbladet berättade i går att Federley tagit betalt - arvode, resa och uppehälle - för att skriva om ett fyradagarsbesök på Gran Canaria. Till Aftonbladet säger Federley att han gjorde jobbet som "Ursula"; en identitet som han tydligen använder i diverse upptåg och uppdrag i gay- och transsexuella kretsar.

 

Kvällstidningar hårdvinklar ofta sina nyheter. Det är klokt att ta det mesta med en nypa salt. På sin blogg http://federley.blogspot.com/ skriver Federley emellertid själv om saken. Han är förbannad på Aftonbladets vinkling. Men i det stora hela tycks storyn stämma.

 

n n Federley förstår inte att han som riksdagsledamot - för sitt förtroendes skull om inte annat - bör avstå från att ta betalt för att göra reklam för hotell, partyfixare och flygbolag.

 

"Ursula" kan vara ett uttryck för en kul lek med identiteter. Det är Federleys ensak. Alla blir saliga på sin tro.

 

Den som är riksdagsledamot är dock riksdagsledamot dygnet och året runt. Ursula/Federley kan inte göra något i offentligheten som inte riksdagsledamoten Federley kan göra.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Widar Andersson