Jessie Buckley är pricken över i

Mer äkta och mer autentisk än succén "A Star Is Born". Ett kvinnligt perspektiv på artistskap och de problem som kan försvåra.

Såg du Bradley Coopers version of "A Star Is Born" och kände att något saknades? Att den andades lite för mycket Hollywood? Eller kanske reagerade du på Lady Gagas ojämna skådespeleri. "Wild Rose" är enkelt uttryckt en mycket bättre variant av en historia om en stigande stjärna. Mycket mer trovärdig, mycket mer äkta i de tunna och breda penseldragen. Måhända att filmen trots allt inte är väldigt unik, men den är så välkonstruerad att varje ton sitter rätt. Pricken över i är musikalstjärnan Jessie Buckley i huvudrollen.

Rose-Lynn, till vardags kallad Rose, kommer ut ur fängelset efter ett år hon suttit inne för kokaininnehav. Hemma väntar hennes mamma och barnen Wynonna och Lyle. Roses stora passion är country-musik. Drömmen, som hon delar med många från hela världen, är att slå stort i Nashville, USA. Försöken att ta tag i livet går inte så illa. Rose får arbete hos en välbärgad familj. Barnen faller pladask för henne och frun Susannah blir även hon nyfiken. Rose och hennes talang är inte gömda speciellt länge. Susannah hjälper henne mot målet. Men Rose mamma vill att hon tar ansvar för sina barn. Att hon ska lägga mer tid på dem än på sina drömmar om artisteri. När vi som publik kan fylla i luckorna inser vi att vi fyller i fel. Filmen tar andra vändningar än vi hade väntat oss. Vi har vant oss vid vanliga formeln med Harper ger oss något nytt.

Filmatisering av det dilemma kvinnor hamnar i men män undviker gestaltas träffsäkert. Dessutom utan onda, utnyttjande krafter. Problemet att balansera barn och karriär ur en verklig synvinkel.

Film

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa