Sist in – först ut för Skrabb

Simon Skrabb blev både in- och utbytt samt något av en matchhjälte med sin räddning på mållinjen. "En måstematch som kan vända säsongen", säger landslagsmannen.

1 september 2019 21:52

Som en av de sista spelarna lunkade Simon Skrabb ut med spelarväskan, inför resan hem till Finland.

Först inbytt.

Sedan skadad och utbytt, men det ska ändå inte vara några problem för mittfältaren som ersatte Simon Thern efter knappa 17 minuter.

– Jag fick en smäll tidigare i veckan som hållit mig borta från träning några dagar. Till sist i matchen fick jag en ny smäll mot knäet och det gick till slut inte att slå en bredsidespassning. Då var det bättre att låta någon annan köra.

Under sina dryga 51 minuter blev Skrabb något av matchvinnare, då han täckte ett avslut framför ett tomt hemmamål.

Kanske avgörande för säsongen?

– Klart att det blir ett matchavgörande läge när de inte får in 1–1. Att vi håller nollan sex matcher i rad måste vara något rekord? Vi svajade lite i våras men det är en trygghet att det kan räcka med att göra något mål. Vi vill dominera spelet mer men tre poäng är tre poäng. Det är inget att gråta över.

Nu väntar finska landslaget senare i veckan.

– Jag åker nu direkt. Det är ingen fara med knäet, jag behöver vila någon dag så ska det vara "fit for fight". Med den processen är det ingen fara att spela på torsdag, sa Skrabb.

Simon Thern som fick en lårkaka av Imad Khalili, fick några förlåtande ord om olyckshändelsen från Hammarbyspelaren i spelargången.

Kortaste allsvenska matchen för Thern?

– Lite olyckligt var det. Kände att det bara var en smäll men muskeln krampade, då kan det vara farligt, sa mittfältaren som välkomnade matchpausen inför Malmö FF i omstarten.

– Kan vi ta ett bra resultat mot Malmö är vi verkligen med.

Thern anser att de många kryssen från i våras blev kostsamma, men att IFK som enhet 2019 kan hävda sig bättre under den sista delen av allsvenskan.

– Nu ska alla mötas nästa omgång av topplagen. Vi är ramstarkare än i fjol. Är det sex raka nollor? Vi är bättre som lag idag, än vad vi var vid den här tiden i fjol då vi kom tvåa. Det är alla de här kryssen tyvärr. Hade vi vunnit de matcherna istället för att tappat på slutet hade vi kanske suttit i förarsätet. Titta bara på Sead (Haksabanovic) och som kommit igång som är helt outstandning idag, mot i våras, berömmer Thern.

vv

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle