Bukvas succé – målskytt i ligapremiären

Adin Bukva har inlett sin sejour i italienska A.C Gozzano i Serie C. I en succéartad debut var det 21–åringen som ordnade premiärpoäng för den nya klubben med en sen kvittering.

25 augusti 2019 21:10

För ungefär två veckor sedan presenterades 21-årige östgöten Adin Bukva av italienska Serie C-klubben A.C Gozzano. Under helgen var det också dags för ligapremiären när laget gästade Alessandria under söndagskvällen. Och Bukvas proffssejour kunde inte fått en bättre start. I en svängig premiärduell där Gozzano först tog ledningen med 1–0, för att sedan tappa till 1–2, var det till sist Bukva som ordnade poäng med en sen kvittering till 2–2. I det läget var Gozzano två spelare mer på banan efter att hemmalaget fått syna två röda kort inom loppet av tre minuter.

"Skönt att rädda hem en poäng till A.C Gozzano", skriver Bukva själv på sitt egna twitterkonto där han också lagt upp en video som visar kvitteringsmålet. I en något tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde kunde Bukva sno åt sig bollen och behärskad rull in den till vänster om Alessandria-målvakten.

Vid sidan av Bukvas söndagssuccé är situationen inte lika munter för David Moberg Karlsson i Sparta Prag. "DMK" fick återigen skralt med speltid när hans lag inkasserade en ny förlust borta mot Liberec med 1–3. Moberg Karlsson hoppade in i matchens 77:e minut men kunde inte hjälpa laget till poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg