"Alla behöver offra sig enormt hårt"

Under torsdagskvällen smäller det för IFK Norrköping. I rond tre av Europa League–kvalet väntar Hapoel Beer Sheva och Jens Gustafsson ser en mycket svår motståndare framför sig. ”Vi behöver göra en starkare laginsats än någonsin”, förutspår han.

7 augusti 2019 21:16

St Patricks Athletic och FK Liepaja var aldrig riktigt nära att hota IFK i rond ett och två. Nu väntar en betydligt tuffare uppgift i israeliska Hapoel Beer Sheva. På torsdagskvällen väntar första mötet av två mellan lagen och det kommer bli tufft för IFK. Kanske rentav den tuffaste någonsin för IFK under managern Jens Gustafssons tid i Norrköping.

– Det vi vet är att de slagit ut två lag i kvalet där den senaste matchen var jättetuff. De har en stark historia med många framgångar så det är jättetuff match, säger han.

Hur skulle du beskriva laget rent taktiskt?

Det är väldigt välorganiserade och taktiskt skickliga på det sättet. Ett kontringsstarkt lag. Det är alltid elva skickliga spelare som spelar fotboll så det borgar för att det alltid blir tuffa matcher.

Israelerna har vunnit den inhemska ligan tre gånger de senaste fyra åren och har på senare år också varit framgångsrika i Europa League. Det är inte fel att påstå att torsdagens match hemma på Östgötaporten blir en nyckelmatch för IFK.

– Vi vill gärna komma ut och ta initiativet. Jag tycker vi kom ut på ett otroligt bra sätt mot Liepaja här hemma och det vi visade upp då vill vi fortsätta med. Det kommer bli otroligt tuffa matcher mot en skicklig motståndare.

Hur kan man såra dem?

–Först och främst behöver vi ha en väldigt stark tro på att vi kan såra dem. Vi behöver ha alla elva enade i att vi behöver göra en starkare laginsats än någonsin. Det innebär att alla behöver offra sig enormt hårt för att utgången ska bli positiv för vår del. Det är väl det första. Sen finns det andra speltekniska saker men det är väl främst vårt eget sätt att se på utmaningen som kommer bli avgörande.

Hur ser du på era prestationer i Europa League så här långt?

– Det har varit lite för mycket berg- och dalbana över matcherna kan man säga. Men vi har vunnit fyra matcher så det är min kritiska sida som hade önskat mer av prestationerna. Oavsett hur det går kommer vi se på det här äventyret med stolthet. Vi spelar en historisk match imorgon. Vi är nöjda så här långt men vill ha mer, avslutar Gustafsson.

Inför torsdagens match är alla spelare i IFK–truppen tillgängliga. Även nyförvärven Maic Sema, Christopher Telo och Andreas Vaikla kan användas i mötet med Hapoel Beer Sheva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg