Tvingas bo i Litauen

Fullt i semesterorten Liepaja. Då tvingas IFK Norrköping bo i Litauen under Europa League-resan. "Allt är inte hundraprocentigt tillrättalagt på de här äventyren", säger Jens Gustafsson.

29 juli 2019 20:40

Det är fler än IFK Norrköping som vill åka till Liepaja under högsommaren. Staden på den lettiska kusten är en stor semesterdestination i Baltikum känd för sina fina badstränder. När det stod klart att IFK Norrköping skulle få möta FK Liepaja i Europa Leagues andra omgång började de titta på hotell – men insåg snart att de var sent ute.

– Som jag förstår Liepaja är en ganska så attraktiv turiststad som gör det svårt att hitta boende. Det är inget problem att hitta två rum men det är svårare att hitta femton. Vi har fått hjälp med ett hotell där vi alla kunde bo, säger tränare Jens Gustafsson.

Det hotellet ligger över den litauiska gränsen, en timme bort från Liepaja. Riskerar det att påverka uppladdningen negativt?

– Det är viktigt att begripa att när vi är ute på de här äventyren så är inte allt hundraprocentigt tillrättalagt. Det är också ett lärande att kunna prestera på maximal nivå när saker och ting inte är perfekta för det är inte för något lag på de här resorna, säger Gustafsson.

– Vi är helt överens om att det inte ska påverka oss på ett negativt sätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johannes Stenlund

Ämnen du kan följa