Protesten märktes på planen

Fansens protest märktes ute på planen. "Det är tråkigt att det blivit som det blivit", sa IFK:s lagkapten Alexander Fransson.

Det blev tysta 20 minuter av toppmatchen mot Häcken på Östgötaporten. Precis som i alla andra allsvenska arenor protesterade IFK:s supportergrupper mot den så kallade "Villkorstrappan" som polisen tillämpat under säsongen.

"Björn och Polisen går hand i hand. Villkorstrappan bör stå i brand" samt "Är det så här ni vill ha det?". "Rädda svensk fotboll", stod det på svarta och vita banderoller på Curva Nordahl.

För spelarna var skillnaden påtaglig.

– Det märktes, kan man lugnt säga. Det är tråkigt men absolut så backar vi supportrarna. Vi behöver allt stöd vi kan få också. Det är en annan stämning när fansen sjunger, sa lagkapten Alexander Fransson efter att han joggat ned.

Har du någon åsikt om debatten som varit mellan supportrarna, polisen och om Björn Erikssons förslag.

– Nej, egentligen inte. Det är bara tråkigt att det blivit som det blivit, sa Fransson.

IFK-supportrarnas lojalitet till protesten testades Jordan Larssons 1–0-mål. Det blev försiktigt applåderande.

– Vi hade en bra start in i matchen. Alla var riktigt taggade och det fanns en stor revanschlusta hos oss efter matchen mot Sirius.

På slutet hade Häcken två riktigt vassa kvitteringschanser. Men IFK kan ta med sig att de lyckades hålla tätt under slutminuterna mot Saint Patrick´s.

– Det är klart att det var viktigt för oss. Det har satt sig i huvudet att vi släppt in lite sena bollar tidigare i år. Extra skönt att vi kunde hålla ut. Isak gör en superräddning. Det var en stor lättnad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa