Premiär för folkkärt arrangemang

För sjätte året i rad är det dags för allsångskväll med önskelåtar i Ljusfallshammar.

5 juli 2019 12:30

På måndag är det dags för musikerna Lotta Källström och Roland Engdahl att inta scenen i Ljusfallshammar och riva av den första allsångskvällen för i år. Det blir en kväll full av umgänge, musik och dans lovar Roland Engdahl. Han förklarar att allsångskvällen är väldigt uppskattat och har varit de under alla de sex åren som de har hållit på.

– Det har varit fullsatt alla sex år. Det är väldigt mycket folk som kommer, förklarar han.

Roland Engdahl håller i allsångskvällen tillsammans med Lotta Källström. Lotta är allsångsledare och spelar gitarr och ackompanjeras av Roland på piano och trombon. Det roliga med kvällen är att den har två delar förklarar Roland. Först inleds den med allsång och sedan fortsätter den med önskelåtar. Lotta och Roland fungerar som en mänsklig jukebox och framför musiken.

– Vi kör allsång i 50 minuter och sedan tar vi en paus på ungefär 20 minuter. Och sedan händer det roliga. Under pausen får folk komma och lämna lappar med sina önskelåtar i en låda. Efter pausen så försöker vi att spela upp så många som möjligt, förklarar Roland Engdahl.

Under kvällen delas det ut ett allsångshäfte till alla närvarande och folk får sjunga med i låtarna. Roland Engdahl tror att det i år kommer att komma ungefär 200 personer till årets första allsångskväll måndag den 8 juli. Ytterligare en allsångskväll sker om en månad, måndagen den 5 augusti.

– Jag tycker det är kul att man kan kulturförena folket, det är viktigt, förklarar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Hellqvist