Långt, hett och målglatt genrep

Mycket speltid var det. IFK Norrköping fick ett hett genrep inför AIK-matchen på tisdag.

19 juni 2019 17:10

6–4-seger mot Falkenberg på lilla Stafsinge IP i Skogstorp lämnade många intryck.

Tio mål, 22 luftade spelare, plus comeback av fystränaren Marcus Falk Olander, i sol och 24 grader under 120 minuter.

Det blev en händelserik lunchmatch på IFK:s miniläger i Halland.

– Det viktigaste var att alla fick sin matchtid. Det blev ju inte den rytmen så man kan bedöma vår insats som lag, sa assisterande tränaren Stefan Hellberg.

IFK delade de 3x30 minuterna i två halvor och bytte alla efter 60 minuter. Då kom en annan elva in på planen.

– Det är viktigt att alla får den här insättningen att spela 60 minuter när det varmt. Det är snart match igen och vi kommer att få ett tufft schema framöver. Spelmässigt skiftade det upp och ned. Det var skönt att vinna i alla fall, tyckte Stefan.

Han och managern Jens Gustafsson fick se en pigg inledning med en stabilare första del. Då var passningsspelet effektivare och försvarsspelet tätare.

– Det kunde ha blivit fler mål åt bägge håll. Det var inte för lite mål. Man vågar mer i en sån här match och går lite mer framåt. Visst var det lite för mycket bakåt, tyckte Hellberg.

Jordan Larsson blev mållös, men var bra i spelet. Christoffer Nyman skapade mycket och var stark med bollen.

Dagens drömträff fick Andreas Blomqvist när han satte sin helvolley via bortre stolpen.

Hemmalagets Mergim Laci gjorde tre mål och Falkenberg hade två skott i ribban i första tredjedelen.

Det var många haltande spelare med ispåsar. Särskilt haltande mittfältare.

Oroväckande inför den svåra AIK-matchen?

– Jag tror inte att det är någon fara med någon av dem till söndagsträningen. Det blir lätt så när man har varit på semester och det är så här varmt, då kostar fotbollen för att komma in i tempot, svarade Hellberg.

Värst verkade det för Alexander Jakobsen som hoppade på ett ben med det andra benet i paket. Han fick en stämpling bakifrån och lämnade planen efter den.

– En liten blödning i underbenet. Det ska inte vara någon fara, sa idrottsskadeterapueten Dale Reese som hade mycket att stå i under eftermiddagen.

Sead Haksabaonvic var tillbaka i laget efter sitt landslagsuppdrag med Montenegro. Han fick en smäll och lämnade planen med en ispåse över sitt knä.

– Jag fick en smäll bakifrån, min fot fastnade i gräset, medan mitt knä vreds. Jag fick lite ont i knät men det ska nog inte vara något problem, sa Sead.

Även mittfältskollegan Gudmundur Thórarinsson klev av och fick en ispåse över vristen.

Till AIK-matchen på tisdag är lagkaptenen Alexander Fransson avstängd.Han följde matchen från läktaren.

– Det är ingen fara. Det är lite svullet. Jag har haft lite problem med foten tidigare. Det passar bra att jag får vila så den kan läka, sa Fransson vid sidan.

Träningsmatch

Falkenberg–IFK Norrköping 4–6

Målen: 0–1 (7) Carl Björk, 0–2 (57 ) Simon Thern, 0–3 (71) Andreas Blomqvist, 1–3 (80) John Chibuike, 2–3 (91) Mergim Laci, 2–4 (97) Kalle Holmberg, 2–5 (100) Christofer Nyman, 3–4 (102) Mergim Laci, 4–5 (114) Mergim Laci, 4–6 (116) Kalle Holmberg, straff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson