Kapten Thern sågar "Portens" underlag

Hellre Irlands och Europas gröna fält än Östgötaportens konstgräs. "För mig är det underlaget inte tillräckligt bra för allsvensk fotboll".

Stafsinge IP, med välsnaggad grön matta i den lilla förorten Skogstorp utanför Falkenberg, bjöd på goda förutsättningar. Andra dagen på IFK:s miniläger ingick kanske försäsongshistoriens längsta match, 3 x 40 minuter. Även fystränare Marcus Falk Olander hoppade in sista kvarten, när spelarna klev ut på grund av smällar. En fysisk genomkörare för den vädrade truppen, när Europaspelet knackar på dörren.

Klarar IFK Norrköping Irländska S:t Patricks Atheltics, väntar vinnaren mellan Dinamo Minsk och FK Liepaja.

Simon Thern räds inte naturgräslag under sommarsäsongen.

Allt annat än Östgötaportens stumma konstgräsmatta är att föredra.

– Ser vi till det rent fotbollsmässigt kommer planerna vara ganska bra där borta i Irland och då går det att bedriva en bra fotboll, sa Thern för att sedan såga Östgötaportens uppgraderade underlag från i fjol.

– Det är nog snarare till vår nackdel än fördel. Den har legat där länge nu och det är som att springa ut på asfalt. Det är för mig helt obegripligt hur det kan se ut så efter ett år. För mig är det underlaget inte tillräckligt bra för allsvenskan. Alla konstgräsplaner vi varit på i år har varit bättre än den, då anser jag att man borde se efter det. Hellre det, än att bedriva verksamhet 24 timmar om dygnet på den planen.

Lagkaptenen var nöjd med att slippa spela på sprutor som han tvingats med under stora delar av våren. När IFK har säsongens mest avgörande månad i juli, kan det vara bra att slippa vara hämmad.

– Det är borta nu så det är bra. Lite påverkad av det fortfarande. Men det är skönt att slippa kliva in med spruta i foten för att spela.

Lagkapten Simon Thern avslutade sin speltid snyggt med 2–0-målet.

– Matchen var lång, nästan för lång. De 60 minuter vi spelade vare väl helt okey. Sedan blir det 4–4 efter bytena och det var väl lite undermåligt och avslaget. 6–4. Det skulle varit lite mindre insläppta mål för att det skulle varit bra, men vi vann i alla fall, sa mittfältaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa