Man förföljde kvinnor i Vrinnevi

En cyklandes man som följde efter tjejer i Vrinneviskogen på tisdagskvällen fick flera att larma polis.

Det var vid 19.20-kvällen på tisdagen som folk började ringa till polisen. Anledningen var en man som cyklade efter flera tjejer i Vrinneviskogen, vilket väckte obehag.

– Man såg bland annat att han var i närheten av minigolfbanan och cyklade efter några tjejer som inte såg ut att höra ihop. Någon slags oro har uppstått, säger Tomas Agnevik, presskommunikatör vid polisen.

Två patruller skickades till platsen, för att söka efter mannen som uppges vara i 30-40-årsåldern.

– Tyvärr hittade vi inte någon, säger Thomas Agnevik.

Mannen är i dagsläget inte misstänkt för något brott. Om någon blivit utsatt av mannen, tycker Thomas Agnevik att detta ska anmälas till polisen. Han tycker att det var bra att flera reagerade på mannens beteende och ringde polisen.

– Nu är det ju inte så att man ska ringa polisen så fort man ser en man på en cykel i Vrinneviskogen. Men om han beter sig på ett konstigt sätt och man känner obehag, ska man absolut ringa, så kan vi komma dit och se om det finns något brott, säger han.

I första hand ska man ringa 114 14. Men om det tar lång tid eller om man känner sig väldigt rädd ska man ringa 112.

– Det får man avgöra från situation till situation. Det kan vara så att det räcker att vi tar en kontakt med en sådan man och prata med honom om att det är ett olämpligt beteende, så kan det förhoppningsvis räcka. Eller ha nytta av det om det kommer in brottsanmälningar, säger Thomas Agnevik.

En person beskriver i ett facebookinlägg hur hon och en kompis kände sig förföljda av mannen. Snart ska det ha kommit en annan man springande, som sett hur två andra tjejer blivit förföljda av samma man, till deras undsättning. Polisen tycker att den "hjälpande" mannens agerande var korrekt.

– Kan man avbryta otäcka situationer, eller rent av brott, är det jättebra. Många av de här personerna som försöker närma sig kvinnor på oönskat sätt, är i själva verket ganska osäkra. Märker de att de väcker uppmärksamhet så brukar de flesta dra därifrån. Man kan försöka ta fram mobilen och ta några bilder. Men framför allt: ring polisen!, säger Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa