Flygdag och flera firanden

Det väntar en hektisk nationaldag i Söderköping på torsdag. Förutom de traditionella firandena i Söderköping och vid S:t Anna skola äger också en flygdag rum vid Stegeborg för elfte året i rad.

4 juni 2019 12:00

Vi har gått in i juni månad och därmed närmar sig nationaldagen (som alltså infaller torsdagen den 6 juni). Liksom de senaste åren blir det en späckad dag i Söderköpings kommun med potentiella krockar mellan evenemangen. Förutom de traditionella nationaldagsfirandena på Söderköpings brunn samt vid Sankt Anna skärgårdsskola äger denna dag nämligen också MAF:s flyg- och familjedag rum ute vid Stegeborg för elfte året i rad.

Först ut är firandet i S:t Anna där musikkåren tågar in klockan 11.00. Konferencier är Lotta Källström och nationaldagstalet kommer att hållas av landshövding Carl Fredrik Graf. Det blir också olika uppträdanden, folkdans och folkmusik, dessutom kommer musikalartisterna Peter Johansson och Matilda Grün (uppvuxna på Norra Finnö) att finnas på plats för flera framträdanden under dagen.

Samtidigt, klockan 11.00, invigs årets flyg- och familjedag ute vid Stegeborgs flygfält av förra landshövdingen Elisabeth Nilsson. Även här blir det artistframträdanden: bland annat finns sångaren, pianisten och låtskrivaren Per-Erik Hallin på plats för att bjuda på gospel, soul och rock. Det blir också flyguppvisningar, drönarrace med mera och både barnaktiviteter samt servering utlovas. Arrangör av detta evenemang är MAF Sweden, en hjälporganisation som med sina lätta flygplan når ut med hjälp till platser i världen som är svåra att nå på annat sätt.

I Söderköping börjar fantåget att röra på sig från Rådhustorget klockan 14.45 för att vandra till Brunnsparken där nationaldagsfirandet äger rum. Här sker ett antal framträdanden av bland annat Kulturskolan, dessutom kommer Teater Sythercopie att spela upp en scen ur årets sommarspel "Tant Grön, Tant Brun & Tant Gredelin". För nationaldagstalet står Edvard Hollertz och det ska även delas ut flaggor och sjungas nationalsång under firandet som arrangeras av Söderköpings kommun i samarbete med Rädda Barnen och Smultronstället.

011-200 472

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa