De ordnar en tredje festival

Festivalen Location East återkommer för tredje året den 11 maj. En nyhet i år är att några av akterna är från mer avlägsna delar av landet men huvudparten är fortfarande regionalt förankrade: här finns Norrköpingsband som Maj monet, Televote och Morabeza Tobacco.

Det var 2017 som var premiäråret för endagsfestivalen Location East, den gången ägde den rum på Dynamo. Bakom detta initiativ stod fyra tjejer som då gick Kultur, samhälle och mediegestaltning (KSM) vid Campus Norrköping och som arrangerade denna festival som projektarbete. En av målsättningarna har varit att vara ett alternativ i en väldigt mansdominerad bransch och bidra med ett lite annat perspektiv.

Det hela gick så bra så de har helt enkelt fortsatt med denna festival som från och med förra året bytt plats till Arbis – detta trots att tre av dem inte bor här längre.

– Ja, i år är det ju tredje gången så nu kan man väl säga att det blivit en tradition, säger Decireé Åkesson (som numera bor i Stockholm) i arrangörsgruppen.

– Första året på Dynamo kom det 150 personer och förra året när vi flyttade till Arbis hade vi uppåt 350 besökare, nu satsar vi på ännu fler i år.

Den 11 maj är datumet man ska skriva in i kalendern och precis som förra året börjar festivalen med flera artistframträdanden på uteserveringen under eftermiddagen då entrén är gratis.

– Vi börjar ute och sen flyttar vi in på Arbis med inträde från 18.30. Efter artistframträdandena blir det dessutom nattklubb så det blir en intensiv kväll med många akter, berättar Decireé Åkesson.

Årets Location East skiljer sig på en punkt från tidigare versioner.

– I år har vi två artister som inte är från Östergötland: Sara Back som är från Göteborg och så sångerskan Amwin som också har rötterna i de trakterna. Sammanlagt är sju akter klara och vi kommer framöver att gå ut med några till som kommer att uppträda på utomhusscenen, berättar Decireé Åkesson:

– Men i övrigt är det som förut, vi vill göra ett evenemang med hög kvalitet där folk kan känna sig trygga och välkomna och som lyfter Norrköping som stad.

Flertalet grupper har dock anknytning till länet.

– Det känns väldigt kul att kunna presentera Morabeza Tobacco som är från Norrköping och som gjorde sin första livespelning på South by Southwest i Austin, Texas i mars. De gör sin första spelning på hemmaplan under Location East, säger Decireé Åkesson.

De övriga akterna som är klara är shoegazebandet "Isfruun", proggbandet "Dalen" samt "Televote" och popbandet "Maj Monet".

011-200 472

Årets akter

AMWIN

Morabeza Tobacco

Saga Back

Maj Monet

Isfruun

Dalen

Televote

Biljetter finns att köpa via www.locationeast.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa