Cupjobbet gjordes – inte mycket mer

Larsson nätade och Larsen skadade sig. IFK Norrköping står, helt enligt plan, med två raka cupvinster inför avgörandet nästa helg. "AFC är skickliga men gör vi det vi ska ska vi vinna matchen", sa Jordan Larsson till CMore.

22 februari 2019 20:55

Elmiahallens svårbemästrade underlag dominerade förhandssnacket.

Det fanns en anledning.

Kämpade inte kamraterna med fästet så spökade touchen och hämmade passningsspelet.

Division 1-nykomlingen fick matchen dit de ville och hade 0–0 fram till att matchklockan hade jobbat fram en dryg halvtimme.

När lagkaptenen Alexander Fransson såg Simon Skrabb på djupet satt passningen där den skulle och IFK-anfallaren som var tillbaka som startspelare visade känsla och precision när han satte 1–0.

– Bollen brukar alltid landa där den ska när Fransson passar. Det gäller att löpa rätt och förvalta avslutet, sa Simon Skrabb till CMore i paus.

Förlösande för "Peking" som dessvärre tappa Kasper Larsen innan första halvlek var över.

En armbåge från Assyriskas kanadensare, Malcolm Shaw, tog illa. Efter att ha plåstrats bröt dansken och ersattes av Lars Krogh Gerson.

– Det är ett väldigt svårspelat underlag, det gäller att ha rätt prioritet i vad vi gör. Det är väldigt halt framför allt, man borde ha gamla hederliga grusskor för att inte halka runt. Men det är inte jättemånga av oss som har det hemma, fortsatte Skrabb.

– Vi har mest fokus på presspel och se till att ha bollen på deras planhalva.

Det blev en IFK-uppryckning i andra halvlek men det var aldrig tal om något glänsande spel av fjolårets allsvenska tvåa. Efter en kort hörna visade Sead Haksabanovic spelsinne och framfusighet när han tog med bollen in i Jönköpingslagets straffområde och passade fram Jordan Larsson.

IFK-forwarden som missade ett jätteläge i första halvlek stötte nu in bollen i mål.

2–0 med en halvtimme kvar och det var avgjort.

IFK bevakade och spelade av medan Assyriska försökte och var närmast en reducering med ett kraftfullt skott som tog i David Mitov Nilssons ribba.

Jens Gustafsson gapade och pushade sin vana trogen under 90 minuter. Det mest positiva IFK-managern tog med sig hem från Småland var segern och att hans lag står på full pott, sex poäng, efter två spelade matcher och kan se fram emot att säkra avancemang kommande helg hemma mot AFC Eskilstuna på Östgötaporten.

Ett Eskilstuna som möter IFK Värnamo hemma under lördagen.

– Vi växer in i matchen, sa Jordan Larsson till CMore efter slutsignalen.

Om målet:

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag får en touch på den. Det betyder jättemycket att få igång målskörden, jag hoppas att det kan fortsätta in i allsvenskan också.

Matchfakta: Assyriska Turabdin–IFK Norrköping 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (32) Simon Skrabb, 0–2 (63) Jordan Larsson.

IFK:s lag: Isak Pettersson – Henrik Castegren, Kasper Larsen (40), Filip Dagerstål – Ian Smith, Alexander Fransson (56), Andreas Blomqvist, Sead Haksabanovic, Gudmundur Thórarinson – Simon Skrabb (77), Jordan Larsson – Lars Krogh Gerson (40), Simon Thern (56), Kalle Holmberg (77),

Varning, Assyriska: Malcolm Shaw, Staivar Ishak. IFK: Jordan Larsson.

Domare: Joakim Östling.

Publik: 522.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung