”Ge iCreate-pengarna till Moa”

Använd den miljon som budgeterats för det nedlagda projektet iCreate till att inte bara täcka upp de pengar som tas från Moa-mottagningen utan också till att förstärka den.

21 februari 2019 10:30

Det anser Moderaterna som nu på nytt kritiserar Kvartettens planer på att minska stödet för Moa-mottagningen. Kommunen har tidigare betalat för 0,75 tjänst till drogförebyggande arbete ute på skolorna genom Moa-mottagningen. Nu menar Kvartetten att det arbetet kan införlivas i det arbete som elevhälsan på skolorna gör.

– Tanken med Moa-mottagningen var ju från början att oroliga föräldrar skulle kunna komma dit med sina barn samma dag för att göra ett drogtest, nu kan man inte få tid samma dag utan möjligtvis samma vecka. I vår värld betyder en kö att den verksamheten behövs, säger det moderata oppositionsrådet Sophia Jarl.

Hon menar att sättet hon fick reda på att de pengar som var avsatta och beslutade om, bara dagarna innan Folkbladet skrev att avtalet med iCreate inte förlängs och att ägarna avvecklar projektet, var märkligt.

– Det har varit en del konstiga turer, samtidigt som Kvartetten avsatt 1 miljon kronor till iCreate säger man att man vill satsa på kärnverksamheten och att det är därför anslagen till Moa-mottagningen dras in, säger Sophia Jarl.

Av de 1 miljon kronor som budgeteras till iCreate vill Moderaterna avsätta 700 000 kronor till Moa-mottagningen och deras arbete med att stötta familjer praktiskt där ungdomar har hamnat i ett drogberoende.

– De pengar vi vill förstärka verksamheten med kanske innebär att man kan utöka med halvtidstjänst, säger Sophia Jarl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -