Juristbyrå till Söderköping

Nu har juristbyrån Södergårdens Juridiska flyttat in i Serander Fastighetsförmedlings nya lokaler på Storgatan. Juristen Terese Landin är en Söderköpingsälskare av rang och är glad över sitt nya kontor.

6 februari 2019 08:00

Det var för några veckor sedan som Serander Fastighetsförmedling flyttade från sina gamla lokaler på Storgatan till 1700-talsfastigheten Garvaregården på Storgatan 2 (närmast Storån). Nu har man fått ännu en hyresgäst: nämligen juristbyrån Södergårdens Juridiska som nu huserar i de nya lokalerna tillsammans med Serander Fastighetsförmedling och Söderköpingspostens (förut Lilla tidningen) redaktion.

Bakom Södergårdens Juridiska står juristen Terese Landin, boende i Linköping., som är mycket nöjd med flytten.

– Jag har arbetat i Söderköping i fyra år och älskar verkligen staden, de som känner mig säger att "nu har du verkligen hamnat rätt", skrattar Terese Landin när Folkbladet når henne på telefon.

– Dessutom älskar jag gamla hus och då är ju det här en fantastisk miljö, inte minst i Garvaregården där jag har alltså har kontoret nu.

Hon sysslar mest med familjerätt där mycket handlar om testamenten, arvsskiften och bouppteckningar.

– Jag har jobbat som jurist i 25 år och är en av dom som faktiskt tycker det är roligt med arvsskiften och sådant. Sedan tycker jag om att arbeta med juridik som hjälper människor i deras vardag, berättar Terese Landin som tar uppdrag kanske framförallt i Östergötland men även i övriga Sverige.

– Om man ska ha ett kontor någonstans, varför då inte ha ett som ligger så fint som här i Söderköping?

När det gäller Serander Fastighetsförmedlings gamla lokaler ser det inte ut att bli några problem med att hyra ut dessa framöver.

– Nej, jag lade ut en annons lokalt för bara några dagar sedan och har redan haft flera intressenter. Läget är ju perfekt och dessa lokaler passar ju väldigt bra för någon mindre verksamhet, menar Åke Serander som tycker det är roligt med inflyttningen av Södergårdens Juridiska.

– Ja, det är jättekul med Terese och att vi nu har en juristbyrå i staden. Som fastighetsmäklare har man märkt att det har efterfrågats juridisk hjälp då och då och nu har vi det här i staden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa