Kultfilm med sing-a-long

På fredag blir det Rocky Horror sing-a-long på Cnema, en filmvisning i samarbete med Östgötateatern.

9 januari 2019 06:00

Nu på fredag arrangeras, med anledning av Östgötateaterns uppsättning av Rocky Horror Show, en sing-a-long-visning av kultfilmen The Rocky Horror Picture Show från 1975 på Cnema i Norrköping.

Visningen leds av musikalartister från teatern och besökare uppmuntras att klä sig i spexig utstyrsel på temat.

Sedan urpremiären på Royal Court Theatre 1973 har Rocky Horror Show blivit en publikfavorit bland rock’n’roll-musikalerna och uppförts över hela världen. Musikalen filmatiserades 1975 och visas fortfarande på biografer runt om i världen.

Nu är det första gången musikalen ges på Östgötateatern och första gången som filmen visas som sing-a-long på Cnema.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Östgötateatern, tack vare det får vi det bästa av två världar, säger Elin Bennett, programsättare och kommunikatör på biografen Cnema.

– Kring Rocky Horror finns en härlig tradition av interaktiva visningar där publiken får vara delaktig. Därför är det extra kul att kunna erbjuda Norrköpingspubliken en sådan här biovisning samtidigt som vi repeterar teaterns nya version av musikalen, säger Jeanette Söderwall, kommunikatör på Östgötateatern.

Innan filmvisningen har besökare möjlighet att mingla med musikalartister och Rocky-fans i Cnemas foajé. Rekvisita som biobesökarna kan ha med sig är ris, konfetti, serpentiner, dagstidning, liten vattenpistol, ficklampa, gummihandskar, partyvisslor, toalettpapper, rostad brödskiva, partyhatt, nycklar och spelkort.

– Det är en tradition som har bildats kring den här filmen att fans har med sig de här attributen. I början är det till exempel en bröllopsscen och då ska man kasta ris eller konfetti. Sedan regnar det i filmen och då ska man skjuta vatten från vattenpistoler och de som sitter på raderna längre fram ska hålla en tidning över huvudet för att skydda sig från vattnet, säger Jeanette Söderwall.

Östgötateatern har premiär på sin nytolkning av skräckmusikalen den 2 februari, i regi av teaterchefen Nils Poletti. Rocky Horror Show är en musikal i glamrockens och science fiction-genrens anda.

Handlingen: Ett ungt par får punktering på bilen och söker hjälp i närmaste hus. Intet ont anande knackar de på hos den ökände och hemlighetsfulla professorn, tillika transvestiten, Frank n Furter, och dras in i hans experiment.

Huvudrollen görs av Camilo Ge Bresky. Han och flera andra ur ensemblen på Östgötateatern är med på Cnema.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren