Trummis brutalt misshandlad

Han skulle bara kissa innan han skulle lämna krogen tillsammans med sina bandkollegor, när det small. Allt blir svart och det nästa han minns är att folk står över honom och skriker.

19 december 2018 09:57

Mats Forsberg är trummis och på julturné med bandet The Refreshments, i måndags hade de en ledig kväll och passade på att äta julbord med bokningsbolaget. På väg till hotellet efteråt stannar bandet till på en krog på Söder i Stockholm och tar en öl. Innan de ska gå ska Mats bara på toaletten, de andra går ut och väntar, men när han inte kommer går de tillbaka.

– De och en servitris hittar Mats i en blodpöl på toaletten där han har blivit brutalt nedslagen, säger Mats sambo Lotta Källström.

Norrköpingsparet är båda ofta på resande fot i sina jobb som artister, men har ständigt kontakt med varandra genom sms och samtal.

– När han ringde på natten och jag frågade hur det var och han svarar att det inte är något bra och jaghör någon i bakgrunden som frågar efter hans personnummer och han säger att han får ringa tillbaka, då blir jag jätteorolig, säger Lotta Källström.

Mats förs med ambulans till Södersjukhuset där läkarna konstaterar att han drabbats av en liten hjärnblödning och har blåmärken på hjärnan.

– De skiktröntgade hjärnan och såg skadorna, han har också slagit i bakhuvudet och blivit slagen i ansiktet, sprucken läpp, blå runt ena ögat, näsan är sned men tänderna har klarat sig, säger Lotta Källström som självklart ställde in sin spelning på tisdagen för att snabbt ta sig till Södersjukhuset och sin Mats.

Nu ett drygt dygn senare är Mats kvar på sjukhuset för observation och läkarna vill se att det inte tillstöter några komplikationer.

– Hjärnblödningen har gått ner lite, men blåmärken är kvar, men han har i alla fall haltat upp på toa, så han är lite bättre, säger Lotta Källström.

Fast han har ont, särskilt i det benet han för några år sedan bröt foten och överfallet kommer att sätta spår på fler sätt.

– Det kommer nog att sitta i för alltid, sa han till mig, säger Lotta Källström

Polisen kom till krogen och förhör har hållits men det verkar inte finnas några vittnen och inte heller fanns det någon kameraövervakning på platsen.

– Det är helt sjukt att något sånt här kan hända, vi har alltid sagt till våra barn att de aldrig ska gå själva ute och alltid ta en taxi, men så händer det en sån här sak inomhus utan att man har en aning om vem eller varför, säger Lotta Källström.

Nu fortsätter The Refreshments sin julturné utan sin ordinarie trummis, och Lotta väntar på att läkarna ska säga att hennes Mats får komma hem och fira jul i lugn och ro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -

Ämnen du kan följa