Bryggdäck står nu klart

Nu står det nya bryggdäcket vid Grytstorget färdigt och på måndag ska det slutbesiktas. Sedan kan invånarna i Norrköping sitta ner en stund för att hitta sin inre ro bredvid Moa-statyn invid Strömmen.

15 december 2018 16:00

Arbetet nere vid Grytstorget (där Moa Martinson-statyn står) har nu pågått några månader. Här har ett solfjädersformat bryggdäck byggts som en del i ”Industrilandskapet Vision 2030” som Norrköpings kommun initierade redan 2012 och där också Norrköpings invånare engagerats. Men på fredagen står bryggdäcket klart.

– Det är slutbesiktning på måndag och så fort det fått godkänt öppnar vi upp däcket för allmänheten, berättar Fredrik Landelius, projektsamordnare på Tekniska kontoret.

Denna plats är tänkt att kunna användas till sollapning (Vad gäller just det får vi naturligtvis vänta några månader på bättre tider), och ”häng” som kommunen uttrycker det.

– Det finns belysning inbyggt i själva trädäcket och dessutom en ny belysningsstolpe. Sedan finns det planteringslådor i bryggdäcket och när växtsäsongen kommer blir det växtlighet, säger Fredrik Landelius som tillägger att sittplatser också är inbyggt i trädäcket i form av olika platåer.

Det här är alltså en del i arbetet att göra området attraktivare.

– Vi vill tillgängliggöra områdena kring Strömmen och få till platser med mer vattenkontakt, berättar landskapsarkitekt Elisabeth Manfred vars kollega tog fram just detta förslag.

– Förhoppningen är att folk som promenerar i de här miljöerna stannar till och att alla de som jobbar i närheten kanske tar lunchlådan och sätter sig här och äter på lunchrasten.

Så när bryggan väl är godkänd är det bara att avnjuta det senaste tillskottet i industrilandskapet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa