Fredagsdemo för Klimatet

Förra veckan på fredagen var de i Stockholm och strejkade med 15-åriga Greta Thunberg, idag demonstrerade de utanför Rådhuset i Norrköping.

2 november 2018 17:00

– Vi, jag och Hilma Schenström, åkte till Stockholm för att visa vår sympati med Gretas klimatdemonstrationer utanför Riksdagshuset på Mynttorget. Vi var ungefär 30 personer och vi träffade väldigt många trevliga människor som har hjälpt oss att starta en manifestation/demonstration här i Norrköping, säger Tintin Almqvist.

Tillsammans med andra elever från De Geergymnasiet höll de under fredagen den första av flera återkommande manifestationer utanför Rådhuset.

– Vi gör det för att klimatet är en så viktigt fråga som politikerna måste ta på allvar eftersom det gäller allas vår framtid, säger Tintin Almqvist.

Klimatengagerade har de varit sedan barnsben.

– Båda våra familjer är engagerade i klimatfrågan och vi försöker verkligen göra skillnad. Att våra demonstrationer sätter press på politikerna, säger Hilma Schenström.

På en av skyltarna står det "Friday for future" och syftar på de återkommande fredagsdemonstrationerna.

– Det är en haschtagg som vi använder för att sprida budskapet tillsammans med andra taggar som klimatstrejk och namnet på den stad vi är i, säger Tintin Almqvist.

På fredagen blev det bara en timmes demonstration, men det ska förhoppningsvis bli fler enligt Tintin Almqvist.

– Vi vill öka tiden framöver så att förhoppningsvis fler ser oss, säger hon.

Har ni fått någon respons från någon politiker idag?

– Nej inte från någon politiker, säger Tintin Almqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -

Ämnen du kan följa