"Knäcker oss inte"

Efter att scenen vid Borgsruinen förstördes av söndagens brand arbetas nu för att allsångskvällarna i juli ska bli av som planerat. Ansvarige hos arrangerande PRO Klockaretorpet Lars Carlsson hyser gott hopp om att det ska ordna sig.

23 april 2018 10:33

Det var vid 18-tiden på söndagskvällen som larmet gick om en brand inne i borgsruinen intill SMHI. Det visade sig vara scenen som stod i lågor och räddningstjänsten kunde konstatera att den inte gick att rädda. Detta var dåliga nyheter för PRO Klockaretorpet som står bakom allsångskvällarna i Borgsruinen. På måndagsförmiddagen når Folkbladet Lars Carlsson, ansvarig för planeringen av dessa evenemang.

– Det är ju tråkigt med branden men det här knäcker inte oss, vår förhoppning är att det går att bygga upp scenen igen. Vi siktar på att ha premiär den 4 juli, säger Lars Carlsson som tillägger att det är åttonde året man arrangerar allsångskvällarna.

– De har blivit väldigt populära och alla artister är ju inbokade och klara så det är vad vi siktar på.

Den här branden kommer naturligtvis olyckligt och på ett sätt överraskande men Lars Carlsson berättar att man haft vissa farhågor att något liknande skulle kunna inträffa även om orsaken till branden denna gång inte är klarlagd.

– Vi har lite misstänkt att det fanns en sådan risk, ungdomar har ju sina engångsgrillar och vi har tidigare sett att det har bränts stora hål i scengolvat. Efter det har vi lagt ett plåtgolv på själva scengolvet för att minska risken men på sidorna har det varit trä, upplyser Lars Carlsson.

– Man kan ju inte förbjuda ungdomar att vara på platsen men försöka motverka riskerna.

Borgsruinen ägs av kommunen och nu ska det till samtal om att hitta en lösning på scenproblematiken – det är drygt två månader kvar innan allsångspremiären.

– Vi ska boka in möten med kommunen nu så får vi se vad de säger men för vår del jobbar vi för att premiären blir som planerat, säger Lars Carlsson.

Under de fem kvällarna i juli finns artister som Lotta Källström, Stefan Wickström, Tommy Gunnarsson (låtskrivaren till bland annat låten "Symfonin"), imitatören Claes-Martin Hoffsten, Åsa Sjöberg samt Claes Lövgren.

– Sedan kommer också unga begåvningar att framträda under samtliga allsångskvällarna, däribland Maja Dusén, Jimmy Bjurdén och Isabella Swartz, informerar Lars Carlsson.

Det finns en lång historia av musikevenemang i Borgsruinen, under en lång rad av år arrangerade föreningen Crescendo viskvällar på platsen med välkända artister: därefter är det alltså PRO Klockaretorpet som tagit stafettpinnen med allsången. Nu återstår att se om premiären blir av den 4 juli som det var tänkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa