Musikkvällar i Refvens grund

I sommar drar en ny musiksatsning igång i Refvens grund. Under vardagskvällar i juli kommer man där gratis att kunna avnjuta framträdanden från lokala artister.

21 april 2018 15:00

Äntligen börjar något som minner om sommarvärme att omfamna Norrköping och lagom till denna efterlängtade upplevelse presenteras nu en sommarsatsning i Norrköping: gratisevenemanget Sommar i Refvens grund.

– Vi vill med detta evenemang skapa en levande sommarkänsla i Norrköping och samtidigt ge kulturen i staden en möjlighet att blomma ut för att nå ny publik. Förhoppningen är att detta ska bli starten till ett återkommande sommarevenemang, kommenterar Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping och initiativtagare till Sommar i Refvens Grund i ett pressmeddelande.

Det hela drar igång vardagskvällar i juli: under tisdagar, onsdagar och torsdagar kommer det att ske olika uppträdanden. Tanken är att skapa en levande sommarkänsla och ge utrymme för att spontant slå sig ner och avnjuta sång och musik.

– Vi kommer att ställa upp en scen och ett dansgolv på platsen, det hela drar igång tisdagen den 3 juli, berättar Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping för Folkbladet och tillägger att det är första året som man kör detta.

– Refvens grund användes under gatuteaterfestivalen förra sommaren och när vi hade SM-vecka hade vi provapå-aktiviteter men vi har inte haft ett sådant här program där förut. Det är en central grönyta som ligger fantastiskt bredvid Strömparken, vi hoppas att många ska hitta dit.

På tisdagar och torsdagar kommer fokus att ligga på musik och sång medan onsdagen ”blir en dag för aktivitet och folkhälsa”.

– Onsdagen är mer vikt för familjeaktiviteter som barnteater, dans och sånt, säger Maria Olofsson som berättar flera lokala teatergrupper som Teater Pelikanen och Teater Fenix kommer att framträda.

Några artister som är klara för Sommar i Refvens grund är John Daniel, Vågerud, Sofi Ek, Amplified, Ackapellen och Jacob Huddén. När scenen inte används av Norrköpings kommun kommer det att finnas möjlighet för andra att utnyttja platsen.

– Det är något som bubblat i några år, många föreningar har hört av sig med önskemål och vi har ju heller ingen dansbana i Norrköping. Nu finns möjligheten om man vill öva bugg eller lindyhop ute, eller yoga eller vad det kan var fråga om. Det är bara att höra av sig till mig, säger Maria Olofsson som uppmuntrar besökarna att packa en picnickorg och komma och slå sig ner i gröngräset när allt drar igång.

Bakom Sommar i Refvens Grund står Upplev Norrköping tillsammans med Norrköpings kommuns Kultur- och Fritidskontor samt Studiefrämjandet och studieförbundet Bilda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa