Ytan dubblas för luxuösa åk

Snart börjar utbyggnaden av Platinum Cars som enligt uppgift ska göra sportbilscentret i Åby bredvid E 4:an till Europas största bilhall: en 100-miljonersinvestering som kan leda till nyanställningar.

Ett antal mediarepresentanter har på tisdagen samlats på Platinum Cars område strax intill E 4:an utanför Åby. Det har kallats till presskonferens eftersom det nu är klart att en större tillbyggnad värd omkring 100 miljoner kronor står för dörren för företaget som specialiserar sig på exklusiva sportbilar av olika märken och modeller. Dagens 4000 kvadratmeter ska bli mer än dubbelt så många: närmare bestämt 11 000.

– Vi ska bygga det största sportbilscentret i Europa och vi är glada att berätta att vi fortsatt har NCC som partner i det här, säger Sigge Bilajbegovic, vd Platinum Cars som tillägger att det är den södra väggen som ska rivas och byggnaden förlängas med plats för sammanlagt 200 bilar.

Men det är inte bara en fråga om en enkel tillbyggnad: ett garage för vinterförvaring tillkommer och dessutom en avdelning där man ska kunna styla om och ändra bilar efter kundernas önskemål. En övervåning kommer att innehålla kontor och en VIP-lounge för högprofilerade kunder om så önskas. Dessutom planeras det också för en restaurang, en bensinstation samt helikopterplatta (!). En stor satsning för en kommun med 140 000 invånare.

– Jag är född och uppvuxen här i regionen och läget är väldigt bra vid E 4:an. Många människor kommer hit, sover över i Norrköping och spenderar pengar i stan så alla tjänar på det, tror Sigge Bilajbegovic som också lovprisar kommunen som stöttat och agerat snabbt när det gäller bygglov och annat.

Både bygg- och miljönämndens ordförande Reidar Svedahl (L) och Pontus Lindblom, näringslivsdirektör finns på plats denna dag.

– Från kommunens sida vill vi gratulera, det här är ett enormt spännande projekt och har ju blivit en mötesplats dit många åker och som också får möjlighet att se Norrköping, säger Pontus Lindblom och Reidar Svedahl fyller i:

– Vi är avhängiga av entrepenörer som du – som vågar, sedan är det också kul att det samlas en mängd lyxmärken i den gamla industristaden Norrköping.

Även NCC är glada att fortsätta samarbetet med Platinum Cars.

– När planerna presenterades tänkte vi, det här måste vi vara med på. Vi är mycket nöjda att vara med i detta prestigeprojekt som ligger perfekt placerat vid norra infarten till stan, det är ju porten mot Stockholm, säger Marcus Sandlund, affärschef på NCC buildning.

Det kan bli aktuellt med nyanställningar när anläggningen ska stå klar för invigning om cirka ett år.

– Vi har 21 anställda nu och det kan bli ytterligare ett 10-tal arbetstillfällen framöver, bedömer Sigge Bilajbegovic som tillägger att man nu siktar mot målet en miljard i årsomsättning.

Hur tänker ni angående det ökade miljötänket och hårdare miljökrav på bland annat bilar?

– De ledande sportbilstillverkarna investerar nu miljarder i forskning för att ta fram miljövänligare bilar, till exempel har Porsche tagit fram en hybrid. Jag tror att det kommer att bli färre bilar drivna på fossilbränsle men det finns nog de som vill höra en motor mullra också, säger Sigge Bilajbegovic innan det blir fotografering vid en Lamborghini för närmare sex miljoner kronor.

Byggnationen beräknas börja inom en månad och alltså stå klar till tidiga hösten 2018.

011-200 472

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa