Redan som 17-åring hade hon uppdrag för Socialdemokraterna i dåvarande Östgötalandstinget. Nu är hon ordförande i regionstyrelsen i Östergötland där hon leder en flerpartikoalition som styr i minoritet.
Några dagar den här veckan är hon i Visby och deltar i politikerveckan. Kaisa Karro är lite av en veteran också när det gäller deltagande i Almedalen. I år är dock första gången hon deltar i rollen som regionstyrelsens ordförande.
Och det är något som märks.
– Almedalen har blivit en allt viktigare mötesplats för sjukvårdens olika intressenter och aktörer. Jag har fått mängder med inbjudningar till möten, samtal och seminarier av olika slag, berättade hon för mig när vi träffades tidigt på tisdagsförmiddagen. Vi hade gjort upp om att jag skulle följa med henne in på ett seminarium där hon tillsammans med två andra regionpolitiker från Skåne och Västra Götland skulle samtala med företrädare för "life science industrin", som är samlade i branschorganisationen Sweden Bio.
På väg in i det lilla tältet på Visborgsgatan i Visby hälsade vi på Helena Strigård som är tillträdande vd i Sweden Bio.
– Vi är som ett ekosystem för stora och små företag som arbetar med läkemedel, medicinsk- och laboratorieteknik och som är aktiva som till exempel finansiärer i life sciencebranschen, berättade Helena Strigård.
Kaisa Karro fick dela soffa med Anna Mannsand som är moderat politiker i region Skåne. Samtalsledaren Maria Prigorowsky från kommunikationsbyrån Paues Åberg ställde frågor till de båda om politik och ekonomi. Malin Appelgren från samma byrå gav en kort inledning där hon beskrev hur det politiska läget ute i regionerna har förändrats rätt så radikalt sedan valet 2018. Det har gått från "rött och till blått". Socialdemokraterna har tappat mycket vilket tillsammans med att MP åkte ut i 8 regioner och att 7 regioner fick in - flera ganska stora - sjukvårdspartier har bidragit till att borgerliga partier i olika konstellationer numera styr i de flesta regioner.
I Östergötland har S dock fortfarande hand om styret men i samverkan med några borgerliga partier. I Skåne är det en borgerlig regionregim men likt i Östergötland så regeras även Skåne av en minoritet.
Intresset var stort i samtalsgruppen av industriföreträdare.
Kaisa Karro fick tillfälle att utveckla sina tankar om "Jämlik vård", ett område hon känner mycket starkt för politiskt.
– Jämlik vård betyder ju faktiskt att många får olik vård eftersom vi är olika och har olika behov i vården. Det är utfallet av vården som ska vara jämlikt, sa Kaisa Karro.