Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Avspända Norrköpingspolitiker

Visbys innerstad är överhopad av politiker, journalister, myndighetschefer, fackföreningsledare, organisationsföreträdare och näringslivsledare.

Spårvagnar. Många vill träffa Karin Jonsson i Visby för att diskutera spårvagnar.

Spårvagnar. Många vill träffa Karin Jonsson i Visby för att diskutera spårvagnar.

Foto:

Visby2014-07-03 11:09

I alla upptänkliga lokaler pågår seminarier och diskussioner om allt från det världsekonomiska läget och till snuskiga skoltoaletter.

Folkbladet gav sig ut i vimlet för att leta upp politiker från Norrköping. På torget utanför Donners Brunn fick en vi pratstund med oppositionsledaren Fredrik Bergqvist (M) och hans partikollega landstingspolitikern Per Jameson.

– Vi kommer precis från en träff med SJ:s ledning, berättade Fredrik Bergqvist. Diskussionerna med SJ handlade om Mälardalstrafiken där Norrköping är en aktiv part tillsammans med ett stort antal kommuner runt Mälardalen.

Per Jameson är ledamot i landstingets Trafiknämnd. Enligt Jameson är samarbetet om järnvägstrafiken runt Mälardalen mycket viktigt för Östergötland och Norrköping. – Som jag ser det är det viktigaste att vi får till ett gemensamt biljettsystem som gör det enkelt för konsumenterna, sa Per Jameson.

Sylvia Nilsson (M) ägnar sina dagar i Visby åt seminarier och föreläsningar som handlar om föreningsliv i allmänhet och idrottsföreningar i synnerhet. – De frågorna är mitt stora intresse i kommunpolitiken i Norrköping. Här får jag chansen att hämta hem idéer och uppslag från andra delar av landet, sa Sylvia Nilsson till Folkbladet innan hon och hennes partikamrater gick vidare till nästa möte.

Teresa Carvalho (S) är i Almedalen för tredje året i rad. Under de tre dagar hon är med på evenemanget handlar det mest om att delta i olika arbetsmarknadspolitiska evenemang och diskussioner. – Jag är ansvarig för de arbetsmarknadspolitiska frågorna i Norrköping. Så de här dagarna är som ett slags kompetensutveckling för mig, sa Carvalho. Som riksdagskandidat tycker hon också det är viktigt att få dyka ner i rikspolitiska seminarier som det vimlar av i Visby.

Utanför O´Learys på Strandgatan i Visby träffar vi Karin Jonsson, gruppledare för Centerpartiet i Norrköping. Hon har ett fullspäckat program med allt från strandskydd, jakt, bredband och spårvagnar på agendan. – Många städer som funderar på att bygga spårvagnsnät vill träffa oss från Norrköping, sa Karin Jonsson innan hon hastade vidare.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) var på väg in till ett seminarium om kommunal ekonomi när Folkbladet nådde honom. – Det här måste vara en av världens mest avspända miljöer för diskussioner om allvarliga saker. Politiken är annars aldrig så lättillgänglig och öppen som i Almedalen, sa Stjernkvist.

Almedalsveckan

Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i över fyrtio år. Det hela började 1968 när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen. De tidiga årens politiska tal har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Alla tusentals evenemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla.

Riksdagspartierna är kärnan i Almedalsveckan. Deras medverkan med seminarier, presskonferenser och tal från Almedalen utgör basen. Huvuddelen av Amedalsveckans seminarier arrangeras dock av över tusen olika folkrörelser, företag och intresseorganisationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!