När fotbollssäsongen slutar i oktober försvinner även ett viktigt inslag i vardagen för många ungdomar. Det vill Paul Chamoun ändra på. I höst startar han därför Ektorp Futsal-Klubb och vill på så sätt få ungdomarna att aktivera sig även under vinterhalvåret.

– Jag hör samma fråga varje vinter. Vad ska vi göra nu när fotbollen är över? Det är under den här perioden man som ungdom känner sig som mest vilsen, säger Paul Chamoun.

Futsal är en snabbare variant av fotboll som spelas på en mindre yta och med färre spelare. Idag är det en av Sveriges snabbast växande sporter. Målet är att Ektorpslaget ska ta sig till den högsta ligan inom två år. Nästa år vill klubben även starta ett lag för flickor.

Artikelbild

| Edin Sinanovic, Paul Chamoun, Ignatius Malki och Haris Sijaric i de nya lagtröjorna.

– När vi är med i Svenska Futsalligan kommer intresset för vår klubb bli ännu större. Jag tror att futsal kommer vara en riktigt stor sport inom fem år, säger Paul Chamoun.

Förutom att ge ungdomarna en meningsfull fritidsaktivitet vill Paul Chamoun även ge dem något att sträva efter. Med sig i den nystartade futsalklubben har han fotbollsprofilerna Haris Sijaric och Ignatius Malki som är klara till klubbens A-lag.

– Unga behöver bra förebilder och bli inspirerade att bli bättre spelare själva. Fotboll är för många det största som finns och vi är fotbollskillar precis som dem, vi når fram till ungdomarna eftersom de kan se sig själva i oss, säger Paul Chamoun.

Samtidigt är gemenskapen viktig, enligt Paul Chamoun.

– Det är en speciell känsla att få vara del av den gemenskap som finns i en förening. Bara att se fram emot en träning kan göra så mycket, när det inte finns något annat att göra.

– När vi själva var små träffades vi ofta ett gäng kompisar och gick och spelade fotboll. Det var höjdpunkten i vardagen. Vi vill låta de här ungdomarna få uppleva samma sak, även under vintern.

Just nu arbetar Paul Chamoun ideellt. Han har själv betalat för tröjor, träningstider och allt runt omkring den nystartade föreningen, men hoppas att fler ska få upp ögonen för klubben.

– Vi ska börja söka sponsorer och prata med kommunen. Förhoppningsvis kan vi få hjälp i framtiden.

Futsalsäsongen pågår mellan oktober och mars. I väntan på hösten arrangerar den nya futsalklubben en tvådagars-cup på Augustifesten under fredag och lördag.

– Jag kan knappt vänta på att starta igång! Vi tror stenhårt på det här, säger Paul Chamoun.