Sex båtmotorer stulna vid Marviken

På söndagen upptäcktes att tjuvar gjort en räd mot båtar förtöjda vid bryggan vid Marvikens kraftvärmeverk. Förövarna lyckades få med sig sex båtmotorer.

Vikbolandet 7 oktober 2019 09:38

På söndagsförmiddagen larmades polisen via ett telefonsamtal om att det skett stölder av motorer från ett antal båtar som legat förtöjda vid Marvikens kraftvärmeverk.  Polis åkte till platsen och kunde där konstatera att det handlade om sex båtmotorer som saknades.

– Stölderna ska alltså ha skett någon gång innan söndagen men tidsspannet bör ju kunna smalnas av när vi hör båtägarna om när de senast var på platsen, berättar Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen.

Det är alltså fortsatt risk för båtstölder trots att själva båtsäsongen går mot sitt slut.

– Vi brukar ju prata om vår och höst som högsäsong när det gäller stölder av båtmotorer och båtar även om vi haft stölder under hela sommaren, berättar Erik Terneborn.

Tipsen för båtägare är att vara noga med märkning.

– Det är inte helt ovanligt att vi hittar stulna båtmotorer men ofta saknar de märkning och då är det svårt att hitta ägaren. Idag finns exempelvis märk-DNA som också kan göra det enklare att knyta någon till brottet om de får på sig av DNA:t, säger Erik Terneborn som också nämner att det finns små gps-sändare som man kan fästa vid båtmotorn för att kunna följa den.

I övrigt gäller att ha godkända lås och idka tillsyn över båten med jämna mellanrum. Det finns också något som kallas "båtsamverkan" som man kan anmäla sig till på polisens hemsida.

Polispatrullen har utfört en brottsplatsundersökning och totalt kommer fyra anmälningar om stöld att upprättas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa