Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här är påskalammen som överlever påsken

Snart är det påsk och dit hör bland annat påskalammet, som man förr symboliskt slaktade och åt upp under en nattlig måltid. Men de nyfödda lammungarna Elsa och Torsten hos Hilja Leo i Östra Stenby, riskerar inte att slaktas, utan kan räkna med ett liv även efter påsken.

Hilja Leo och Folkbladets praktikant Alexandra Landegren matar lammungarna Elsa och Torsten som har stötts bort av sina mammor. Foto: Titti Olovsson

Hilja Leo och Folkbladets praktikant Alexandra Landegren matar lammungarna Elsa och Torsten som har stötts bort av sina mammor. Foto: Titti Olovsson

Foto: Titti Olovsson

VIKBOLANDET2009-03-26 03:00
- Ja, absolut, säger Hilja Leo. De ska inte slaktas, utan tvärtom hoppas jag de får leva vidare under lång tid framåt.Hur gamla är lammungarna?- De är två veckor och bortstötta av sina mammor. Därför får jag agera fostermamma och föda upp dem med nappflaska, tills de klarar sig själva.Har du många lamm?- Nej, inte något och det här är inte heller mina, utan hitlämnade av min släkting Patrik Leo och Torbjörn Walterhed. Så jag tar bara hand om lammungarna och det känns bara kul.- Dessutom fungerar de jättebra tillsammans med vår jättestora kanin härinne i ladugården, så alla tre går tillsammans härinne tills det blir lite varmare och de kan komma ut i gröngräset.
FaktaDen judiska påsken ihågkommer befrielsen ur Egypten, den natt då slaktades och dödsängeln skonade Israels folk. Ända fram till templets fall år 70 e.Kr. slaktade man påskalamm i Jerusalems tempel, och dessa åts under en nattlig måltid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om