Villaägarna som bär granne med förskolan renoverar taket och i samband med det ska eternitskivor med asbest slängas ut.
Arbetet påbörjades under onsdagen.
Byggarbetarna lastar ut eternitskivor, även kallade asbestcementplattor, i en container som ligger ungefär 10 meter från förskolegården där barnen är ute och leker.
Detta har lett till en utbredd oro bland föräldrarna.
Under ett Facebookinlägg i gruppen "Viktig/Allmän info Vikbolandet" pågår det en het debatt.
"Känner mig inte riktigt bekväm med det upplägget", skriver en av föräldrarna som både får medhåll och mothugg.
"Du kan nog slappna av. Skivorna är inte farliga".
"Polisanmälan! Starkt cancerframkallande".
En pappa som vi har pratat med låter sina barn stanna hemma under torsdagen. Han är rädd att asbestpartiklar från rivningsarbetet ska påverka deras hälsa negativt.
– Jag blir förbannad! Det här känns inte okej överhuvudtaget, säger pappan som här vill vara anonym.
– De som arbetar står i skyddsutrustning och lastar ut plattorna. 10-15 meter därifrån leker barn. Det är inte rimligt.
När han noterade rivningsarbetet var han först i kontakt med miljökontoret vid Norrköpings kommun men eftersom han inte upplevde att hans oro togs på allvar har han nu polisanmält rivningsarbetet som ett pågående miljöbrott.
– Jag kände mig tvungen att göra det när miljö- och hälsa inte agerade. Jag vill att arbetet stoppas och att barnens bästa säkras. Varför gäller inga skyddslagar för dem?
På torsdagsförmiddagen kommer beskedet från miljökontoret på Norrköpings kommun. Ingen åtgärd kommer att vidtas för att stoppa rivningsarbetet.
Efter att ha föräldrarnas oro nått miljökontoret har inspektörer varit på plats för att säkerställa att rivningen inte innebär någon fara för barnen. Man har även varit i kontakt med Arbetsmiljöverket och förskolans rektor, berättar miljöinspektör Anna Gustavsson.
– Vi bedömer att de gör rivningen på ett säkert sätt, säger hon.
– Man vattenbegjuter plattorna för att minska risken för damning när de tas bort. De plastar även in skivorna innan de läggs i containern. De använder även dammsugare med rätt dammklass.
– Så utifrån vår bedömning hanterar de skivorna så som man ska göra. Vi ser inte att det finns någon risk att det sprids asbesthaltigt damm som skulle påverka barnens hälsa negativt.
I normala fall gör miljökontoret inte tillsyn hos privata fastighetsägare som hanterar asbest vid en rivning men det kändes viktigt att ta föräldrarnas oro på allvar, säger Anna Gustavsson.
– Som förälder har man rätt till sin oro men vi kan inte se det finns någon risk för barnen att vara utomhus på förskolans gård i och med åtgärderna som fastighetsägaren tagit.
– De risker som finns är främst för dem som hanterar skivorna så därför ska man ha egen skyddsutrustning och plasta in skivorna så snabbt som möjligt.
Finns det någon gräns för hur nära en container med asbest får stå en skolgård?
– Vad jag kan se finns det inga sådana gränser utan det viktiga är att man hanterar skivorna på rätt sätt.
Pappan som vi har pratat med känner sig inte lugnad och berättar att han trots detta ska gå vidare med sin polisanmälan.
– Det ändrar inte min åsikt eller de andra föräldrarnas åsikt. Jag upplever det här som väldigt tafatt. Om det finns utrymme att även anmäla kommunen ska jag göra det, säger han.