Leif och Thongpor Johnsson är hönsfarmare och grönsaksodlare. De håller just på att väcka liv i alla små plantor och ser kycklingarna växa upp.
- Det kommer folk från hela landet och handlar kycklingar. De var några från Norrland här förra veckan, och i helgen kommer de från Uppsala. Det är riv efter de små, säger Leif Johnsson.
Thongpor kommer ut på gården med en korg full med små kycklingar.
- Vill ni se? säger hon och ler. De här är fyra dagar gamla. Vi korsar Sussex och Rhode Island för att hönorna ska lägga fler ägg. Rashöns lägger inte lika mycket ägg.
På vintern släcks lyset ner i hönshusen, för att minska äggproduktionen.
- Får inte hönsen 13 timmars ljus, då blir det inga ägg. Det spelar ingen roll om det är elektriskt lyse eller solljus. Det var väl därför de inte hade ägg året runt förr i tiden, då de inte hade elektricitet. Vi tänder lyset i december, då får de ägg efter några veckor. Släcker vi lyset är det godmiddag, säger Leif Johnsson.
Mycket ägg blir det
Bredvid hönsen och ankorna ligger ett växthus. Där inne finns små plantor av Thongpors växter.
- Jag har nyss burit ut plantorna hit, nu är det inte för kallt för dem. Jag odlar både thailändska och svenska grönsaker, säger hon och bjuder på en hembakad kaka och kaffe.
- Kakan är bakad på ankägg. De är jättebra till bakning och jag använder bara sådana ägg, berättar hon.
- Ja, och så äter vi fyra ägg om dagen, två var blir det ungefär. Stekt eller kokta, berättar Leif Johnsson.