Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

- men hans kalkoner är helvita

- Trevligt att få veta, att vi levererar nyttigt kött. Det säger Calle Samuelson på Vikbolandet, som föder upp kalkoner, vars kött enligt nya forskarrön inte kopplas till ökad cancerrisk i samma utsträckning som rött kött.

- Visst känns det trevligt att vara kalkonuppfödare, när forskarna kommer fram till att kött från fågel är nyttigare att äta än rött kött, säger Calle Samuelson som har kalkonuppfödning på Vikbolandet. &tab;Foto: Janne Forsby

- Visst känns det trevligt att vara kalkonuppfödare, när forskarna kommer fram till att kött från fågel är nyttigare att äta än rött kött, säger Calle Samuelson som har kalkonuppfödning på Vikbolandet. &tab;Foto: Janne Forsby

Foto: Forsby Jan

VIKBOLANDET2007-11-10 00:08
- Det har jag hört sedan länge att just kött från fågel, vilt och fisk inte är lika cancerframkallande som för mycket konsumtion av rött kött från exempelvis gris, nöt och lamm.Var det därför som du en gång i tiden valde att satsa på kalkonuppfödning?- Nej, det har jag hållit på med i 25 år och på den tiden var det inte så mycket diskussioner om kött och cancerrisker, säger Calle Samuelson. Det har nog kommit rapporter då och då under åren och de senaste forskarrönen visar ju att bland annat kalkon och annan fågel är nyttigare att äta än rött kött.Har du märkt någon förändring på försäljningssiffrorna, med tanke på forskarrönen?- Det har ökat med åren och allt fler säger att kalkonköttet är både gott och nyttigt. Framförallt handlar det om två stora försäljningsperioder, dels till Bondens marknad i Linköping i augusti, dels till den amerikanska traditionsdagen "Thanksgiving day" i slutet av november, som även spridit sig till Sverige och sen har vi ju julen då allt fler kompletterar julbordet med kalkon som alternativ till skinkan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om