Folkbladet möts i dörren av den nybyggda akuten av Susanne Svensson, vårdadministratör.
– Det var nog första gången jag trycker på öppna-knappen, skrattar Susanne som berättar att huvuddelen av flytten till den nya akuten äger rum natten mellan måndag och tisdag nästa vecka.
– Det ska bli spännande, just de dagarna kommer vi ju att ha två akutmottagningar igång.
Akutens verksamhetschef Erik Müssener möter upp och berättar lite om de nya lokalerna.
– Den första kontakten kommer nu att ske med legitimerad personal, förut var det en vårdadministratör som tog kontaktuppgifter och annat. Det här betyder att den första medicinska bedömningen kommer tidigare än förr, berättar Erik Müssener och visar oss ett av de tre nya bedömningsrummen.
– Vi vill ju ha ett snabbt flöde där patienten kommer till akutmottagningen där denne sorteras vidare till eventuella specialister. Det här kommer att göra akutvården bättre.
En av de stora fördelarna med den nya akuten är att man har tre avdelningar nära varandra.
– Nu ligger akutmottagningen, barnakuten och akutröntgen intill varandra, det betyder snabbare och kortare vägar, berättar Erik Müssener och visar vägen in mot barnakuten.
– Det här kommer att bli bra för patienterna men också för personalen, dessutom är det viktigt att det är så estetiskt snygga lokaler med fina omgivningar och skog, tillägger Tobias Ekenlie, chef för barnkliniken.
När det gäller röntgenakuten som ligger i direkt anslutning till akutrummen har man utrustning som ligger i framkant.
– Det är en helt ny skiktröntgen, en dubbelenergiapparat med två röntgenrör, säger Niclas Steinbüchel, sektionsledare på akutröntgen.
– Det innebär bland annat att det behövs väldigt lite kontrastvätska i patienterna för att få skarpa bilder, i vissa fall kan den tas bort helt och hållet.
Han berättar också att i denna nya tid håller man dörrarna låsta.
– Trenden är att det blir tuffare på akutmottagningarna, vi kommer också att ha övervakningskameror, det är helt enkelt viktigt att vi har koll på vilka vi släpper in här, berättar Niclas Steinbüchel.
Med finns också Ulla Fredriksson, konstnär från Vikbolandet som stått för den konstnärliga utsmyckningen i väntrummen och på innergården. Hon visar det som heter "Drömspel", linjer med utplacerade moln: mjuka former i milda färger som löper längs med en korridorvägg – i början och slutet finns också en fågel.
– Det är som ett partitur, en dagbok. Jag har gjort 365 moln, ett om dagen, berättar Ulla Fredriksson som menar att fågeln i ändarna representerar oss.
– Sedan tror jag de här formerna uppmuntrar till taktil beröring, man får gärna känna på de mjuka formerna.
Sedan är det dags för själva invigningen: det har samlats flera hundra vårdanställda och politiker i den nya ambulanshallen för att lyssna på tal av de involverade. Så är det äntligen dags: regionrådet Mats Johansson (S) samt Krister Björkegren, regiondirektör, samsas med saxarna och med ett unisont klipp är den nya Vrinneviakuten invigd till publikens applådåskor.
Från och med tisdag är det den nya akuten som gäller.