Nu satsar 1177 på bild och video

Den som ringer 1177 ska nu kunna bedömas via bild eller video. "Regeringens satsning ligger helt i linje med hur vi regionalt utvecklar vården just nu", säger Torbjörn Holmqvist (S).

Nu ska 1177 Vårdguiden utvecklas.

Nu ska 1177 Vårdguiden utvecklas.

Foto: Ellinor Harrysson

Vård2019-10-28 08:55

Bild- och videosatsningen presenterades av socialminister Lena Hallengren (S) förra veckan, när hon berättade hur 1177 Vårdguiden ska utvecklas. Torbjörn Holmqvist (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Östergötland, välkomnar satsningen:

– Regeringens satsning ligger helt i linje med hur vi regionalt utvecklar vården just nu. Vårt mål är att vården ska finnas så nära östgötarna som möjligt. Det handlar både om en omställning där vården flyttar närmare rent geografiskt men också om att erbjuda fler digitala alternativ för den som hellre använder det, säger han.

Ofta är 1177 första kontakten med vården för den som söker vård. Syftet med bild- och videosatsningen är att den S-ledda regeringen vill göra det enklare och snabbare att få den vård man behöver. När den som söker vård ringer eller chattar med 1177, kommer hen kunna få råd och bedömningar via bild eller video. 

Den vårdsökande kan redan där och då få råd, det kan göras bedömning om ett fysiskt besök behöver ske och i sådana fall kan det bokas på rätt plats.

– Region Östergötland har just nu en informationskampanj för att underlätta för östgötarna att hitta rätt i vården. Att utveckla 1177 och kunna erbjuda bättre bedömning redan där skulle både förbättra för de östgötar som söker vård och samtidigt kunna avlasta våra vårdcentraler, säger Torbjörn Holmqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!