Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Prisade för sin fina mat

Igår var det tårtkalas på Vångas föräldrakooperativa förskola Smedbystugan! Man firade att förskolan fått utmärkelsen "Guldklövern" av Centerpartiet i Norrköping, för sin fina mathållning. - Det känns jätteroligt att få en sån här utmärkelse, eftersom vi verkligen satsar på matkvalitet till barnen, framhåller föreståndaren Annette Lindroos.

Här firas utmärkelsen "Guldklövern" på Vånga föräldrakooperativ. Från vänster föreståndaren Annette Lindroos, föräldern Anja Jentzsch, kocken Kamil Grudzinski och oppositionsrådet Karin Jonsson (C). Barnen är Joel Axelsson, Hermine Jentzsch och Tove Johansdotter som håller prisdiplomet.Foto: Anita Kjellberg

Här firas utmärkelsen "Guldklövern" på Vånga föräldrakooperativ. Från vänster föreståndaren Annette Lindroos, föräldern Anja Jentzsch, kocken Kamil Grudzinski och oppositionsrådet Karin Jonsson (C). Barnen är Joel Axelsson, Hermine Jentzsch och Tove Johansdotter som håller prisdiplomet.Foto: Anita Kjellberg

Foto: Kjellberg Anita

VÅNGA2010-04-08 03:00
- Framförallt har vi en egen kock i Kamil Grudzinski och vi satsar på ekologiskt närproducerad mat. Och att vi har råd med egen kock beror på att vi prioriterar matkostnaden i vår budget för den här förskolan.Tårtkalas
Utmärkelsen, som bestod av tårtor, blommor och diplom, delades ut av oppositionsrådet Karin Jonsson (C): - Vi vill plyfta fram de goda exempel som finns, sa Karin Jonsson. Det är viktigt att skolor och förskolor ser sig själva, som en del av samhället och att man jobbar aktivt för att vara det. Det ökar barnens medvetenhet och skapar förutsättningar för ett brett socialt nätverk för både barn och vuxna.Karin Jonsson berömde Vånga föräldrakooperativ på flera sätt:- De arbetar metodiskt med egen tillagning av en egen kock i ett eget kök. Det tycker vi är jättebra och viktigt.- Och de jobbar medvetet för att få en näringsrik sammansättning av maten, vars råvaror till stor del är närproducerade.Även grön förskola
Dessutom är Vånga föräldrakooperativ en så kallad grön förskola, diplomerad av Norrköpings kommun, för att man bland annat har källsortering, köper frukt och grönt efter säsong och har en uppgjord miljöplan.Ur förskolans egen matpolicy läser vi bland annat följande:"Vi äter fyra, fem gånger per dag: frukost, mellanmål, lunch och två fruktstunder. Vi serverar ekologisk, kravmärkt, närproducerad mat, miljövänligt fiskad fisk och vi undviker socker, halvfabrikat, konserveringsmedel, färgämnen och andra onödiga tillsatser i maten. För att underlätta familjernas mathållning, planerar vi vår matsedel med hänsyn till Vångaskolans matsedel."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om