Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Isdygn

väderkrönika2017-02-09 12:06

Riktigt kylig luft har strömmat in österifrån i veckan, och i onsdags hade vi säsongens första nationella isdygn. Ett nationellt isdygn är när maxtemperaturen inte överstiger 0,0 grader på någon meteorologisk mätstation i hela landet.

Vanligtvis inträffar isdygnen i januari och februari, då havsvattnet har kylts ner tillräckligt så att även kuststationerna hamnar på minussidan. Det är också de månader som vi statistiskt sett har kallast väder i landet. Nationella isdygn inträffar oftast någon gång per säsong, men vid riktigt milda vintrar händer det också att det inte registreras något alls.

Den vinter som har haft flest isdygn sedan 50-talet, är vintern 69-70 med 25 dygn. Flest isdygn i rad var det mellan den 11:e och 20:e februari 1970. I tio dygn uppmätte alltså inte en enda station i Sverige plusgrader.

Det dygn som har haft den lägsta maxtemperaturen i Sverige är den 11 januari 1987, då hade ingen station över 8,8 minusgrader.

Det ser ut som att vi får minusgrader överlag även i slutet av veckan, det återstår att se om vi får fler isdygn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om