Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Moln

VÄDERBITEN2014-09-08 13:35

Moln äger en särskild förmåga att fascinera och förbrylla. De föds och blommar upp, byter skepnad och form. Svävar fram som små bomullstussar i ena stunden för att torna upp sig och visa tänderna i nästa. Vi följer deras förvandling, avundas friheten och påminns om livets förgänglighet. Som meteorolog kan man inte låta bli att förundras över hur så mycket vatten kan hålla sig svävande i luften när vatten är ungefär åttahundra gånger tyngre än luft. Ett ensamt litet stackmoln väger hundratals ton och ett åskmoln hundratusentals ton! Hur kan molnen hålla sig uppe? I molnen finns vatten i form av en väldigt stor mängd mycket små droppar (någon tusendels millimeter i diameter) som håller sig svävande tack vare uppvindar inuti molnet. Dropparna faller nedåt men eftersom den uppåtriktade luftrörelse som bildar molnet har en högre hastighet hålls dropparna kvar. Först när dropparna når en viss storlek övervinner dem uppvindarna och molnet ”regnar ihjäl sig”. Hur blir det då med vädret framöver? Natten till tisdag rör sig ett lågtryck från Nordsjön in över Sydsverige. Det ger under tisdagen ostadigt väder med regn och skurar på många håll. På onsdag och torsdag rör sig lågtrycket mot sydväst till Tyskland och ett högtryck växer in över Skandinavien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om