På nationell nivå är det endast 16 procent av kommunerna som har samma rutin. Sammanställningen har gjorts av Nyhetsbyrån Siren och bygger på uppgifter från Kolada. Uppgifterna har sammanställts efter att kommunerna svarat på enkäter i ämnet.
I länet har alla kommuner utom Finspång och Söderköping lämnat in sina uppgifter.
– Den som har utsatts för våld blir ofta den som får fly från sitt hem, ofta då tillsammans med barn. För ett barn innebär det att ryckas upp från sin vardagliga miljö – sitt hem och sina saker, kamrater och skola. I den turbulens som kan uppstå vid en hastig flytt är ett barns behov av kontinuitet och normalitet i vardagen viktig. Och här fyller skolan en avgörande funktion. Det är också en rättighet att gå i skolan, säger Carina Hällberg, kontaktperson för vålds- och brottsrelaterade frågor på Socialstyrelsen, till Nyhetsbyrån Siren.
I Kronobergs län svarar 43 procent av kommunerna att de har en aktuell rutin. Motsvarande siffra för Gävleborgs län är noll, enligt sammanställningen.
Ett klart underkänt resultat, enligt Socialstyrelsen.
– Den som har utsatts för våld blir ofta den som får fly från sitt hem, ofta då tillsammans med barn. För ett barn innebär det att ryckas upp från sin vardagliga miljö – sitt hem och sina saker, kamrater och skola. I den turbulens som kan uppstå vid en hastig flytt är ett barns behov av kontinuitet och normalitet i vardagen viktig. Och här fyller skolan en avgörande funktion. Det är också en rättighet att gå i skola, säger Carina Hällberg.