– Det är verkligen vårt mål och vår avsikt, säger Vita husets talesperson Jen Psaki, som svar på frågan om högsäkerhetsfängelset ska stängas innan mandatperiodens slut.
Det är USA:s nationella säkerhetsråd som i nära samarbete med landets försvars-, utrikes- och justitiedepartement ska undersöka hur en stängning kan förverkligas.
Men svåra politiska och juridiska hinder kommer sannolikt att sätta käppar i hjulet för initiativet. President Barack Obama misslyckades med sitt löfte om att stänga fånglägret, och hans efterträdare Donald Trump beslutade att Guantánamo skulle fortsätta att drivas. Chefen för anläggningen sade 2018 att den skulle komma att vara öppen i minst 25 år till.
40 personer är fortfarande intagna vid Guantánamo. De flesta av dessa har hållits inlåsta i nästan två decennier utan att ställas inför rätta, men har bedömts vara för farliga för att släppas på fri fot.
Fängelset bildades efter terrordåden den 11 september 2001, under USA:s så kallade "krig mot terrorismen". I fängelset placerades personer som tillfångatagits av amerikanska soldater men som av USA inte betraktades som krigsfångar enligt Genèvekonventionen. Fängelset, och de tortyrliknande förhörsmetoder som använts där, har kritiserats starkt av bland annat människorättsorganisationer