Under måndagens möte utlovade president Putin ett lån på motsvarande drygt 13 miljarder kronor till Minsk.
Ryssland avser också att fortsätta det militära samarbetet med Belarus, sade Putin på en presskonferens efter mötet.
Bara några timmar tidigare gav Moskva beskedet att man ska skicka soldater till Belarus för att delta i försvarsövningar tillsammans med landets militär, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska nyhetsbyråer.
Aleksandr Lukasjenko konstaterar samtidigt att den senaste tidens händelser i Belarus visar att Minsk fortsatt bör stå nära Ryssland.
Stöd från Putin
Under mötet uttalade Putin starkt stöd för sin presidentkollegas ledarskap.
– Med tanke på din erfarenhet är jag säker att arbetet i den här riktningen kommer att organiseras på högsta nivå och att utvecklingen av landets politiska system kommer nå en ny topp, sade Putin enligt Reuters.
Kreml hade inför mötet meddelat att ledarna skulle diskutera energi- och handelssamarbete, ländernas strategiska partnerskap och den fortsatta utvecklingen av "integrationsprocesser inom Unionsstaten", en överstatlig organisation med Ryssland och Belarus som medlemmar.
Massdemonstrationer
Mötet mellan presidenterna ägde rum efter en femte helg av protester med krav på Lukasjenkos avgång.
Under söndagens massdemonstrationer runt om Belarus greps enligt landets inrikesdepartement 774 personer, varav 500 i huvudstaden Minsk där minst 100 000 människor rapporteras ha tagit sig ut på gatorna.
Oppositionen anklagar Lukasjenko för att ha riggat förra månadens presidentval – som också har ifrågasatts av stora delar av omvärlden. Sedan valet den 9 augusti har tusentals regimkritiker gripits och viktiga oppositionsledare har frihetsberövats, deporterats eller tvingats fly ur landet.
Oppositionen kritisk
Från exilen i Litauen kritiserar oppositionens förgrundsfigur Svetlana Tichanovskaja Putins beslut att träffa Lukasjenko.
"Jag beklagar att du valde att föra dialog med usurpatorn och inte med det belarusiska folket", skriver Tichanovskaja i sociala medier.
"Jag vill påminna Vladimir Putin om att vad ni än enas om i Sotji inte kommer att vara juridiskt bindande. Den nya regeringen kommer att se över alla avtal som tecknats med den illegitime Lukasjenko".
För att blidka oppositionen har Lukasjenko aviserat en rad konstitutionella reformer, något demokratirörelsen avfärdat som ett sätt för den ansatte ledaren att klamra sig fast vid makten.
FN vill utreda
FN:s människorättschef Michelle Bachelet slog på måndagen fast att uppgifterna om de belarusiska myndigheternas brutala behandling av oppositionella och demonstranter måste utredas.
– Givet allvaret och omfattningen bör samtliga anklagelser om tortyr och andra former av övergrepp från säkerhetsstyrkorna dokumenteras och utredas, med målet att ställa förövarna inför rätta, säger Bachelet.