Kvällen den 15 april 2019 beskådade miljontals människor i Frankrike och resten av världen hur Notre-Dames mäktiga spira föll som en fura.
Den 850 år gamla Pariskatedralen, som ärkebiskop Antje Jackelén dagen efteråt beskrev som "något av den gudomliga närvaron i världen", skadades svårt i branden. En femton timmar lång insats med 400 brandsoldater lyckades dock förhindra det värsta.
Franska regeringen skulle senare slå fast att medeltidskyrkan var 15-30 minuter från att brinna ned till grunden.
Samlade in miljarder
President Emmanuel Macron lovade att Notre-Dame skulle återuppbyggas inom fem år.
Hittills har manskapet framför allt arbetat med att säkra byggnaden och plocka ned de 40 000 bitar byggnadsställning som deformerades och svetsades samman av värmen. Själva återuppbyggnaden väntas dra igång på allvar först i början av 2022, delvis finansierad av de 8,4 miljarder kronor som samlats in av privatpersoner och företag både från Frankrike och andra länder.
– Vi räknar fortfarande med att katedralen kan tas i bruk 2024. Men en hel del arbete kvarstår, säger Jean-Louis Georgelin, en tidigare general som handplockades av Macron för att samordna återuppbyggnaden, till nyhetsbyrån AFP.
Tusen ekträd
Till själva spiran har tusen ekträd valts ut, som nu ligger och torkar. Macron lekte inledningsvis med tanken på en spira i mer modernt utförande, men backade sedan. Den kommer nu att återuppbyggas som den såg ut.
Vid ett besök på torsdagen lovordade den franske presidenten de inblandade arbetarna.
– Bravo, tack! utropade han, enligt Reuters.
Olycka mest sannolikt
Orsaken till branden är ännu inte klarlagd, men experter genomför just nu en analys av virke från byggnadens olika delar, som enligt en källa till AFP väntas pågå under några månader.
Den mest sannolika förklaringen är att eldsvådan var en olycka, orsakad av kortslutning eller en slängd cigarettfimp. Någon fullständig klarhet kanske aldrig kommer att nås, enligt källan.
Minst två tv-serier och en långfilm om branden är under produktion.
– Huvudkaraktären, stjärnan, är Notre Dame, säger regissören Jean-Jacques Annaud, som tidigare har filmatiserat Rosens namn av Umberto Eco.
– Som tur är har filmen ett lyckligt slut.