Om skolan startar vid tiotiden på förmiddagen i stället för åtta på morgonen, vilka konsekvenser skulle det få för exempelvis studieresultat, hälsa och resemönster till och från gymnasieskolan?
Det vill nu kvartetten att en utredning ska undersöka och de första resultaten ska presenteras redan i maj.
Liberalernas Fredrik Franzén, vice ordförande i utbildningsnämnden, är positiv till senare start på skoldagen för gymnasister.
– Jätteviktigt att påpeka först att det bara handlar om en utredning för att undersöka konsekvenserna, men jag tycker att det är en spännande idé. Det finns en del rapporter om skolor med flextider och där har jag läst mig till att vissa elever upplevt det som positivt och att de varit mer pigga och alerta på skolan. Vi lyfter på alla stenar för att eleverna ska uppfylla sina mål och kan en sån grej hjälpa till är det intressant att prova, säger Fredrik Franzén.
En annan tänkbar fördel skulle vara att belastningen på kollektivtrafiken jämnas ut när inte alla ska resa samtidigt.
När utredningen väl kommer igång anser Fredrik Franzén att elevernas synpunkter blir avgörande.
– För mig är elevperspektivet jätteviktigt. Är det inget de är intresserade av ska vi inte heller genomföra det, säger han.
Om utredningen är positiv, vad händer då?
– Vi är inte så långt framme än så jag kan inte säga så mycket om det. Det skulle kunna bli försök med senare start på någon skola eller så blir det ingenting. Vi får gå vidare när utredningen är klar, säger Franzén.