Han trodde det skulle bli verklighet redan tidigare, att kommunen skulle fatta beslut om fjärr- och distansundervisning. När beslutet kom på onsdagen, var det därför väntat.
– Jag är inte ett dugg förvånad, säger Heikki Bodsunder som hört av flera lärare den senaste tiden som haft åsikter om hur undervisningen ska bedrivas på högstadiet.
Enligt kommunen har man jobbat för att förbereda lärare och elever på det som komma skall. Frågan är hur pass föreberedda lärarna är att starta upp undervisning via datorn redan på torsdagsmorgonen?
– Det är ju snabba puckar och jag skulle säga att de är förberedda i olika grad. Det beror på hur mycket man har tittat på det här innan. Det är ju enstaka som testat fjärrundervisning, men man vill ju vara påklädd, säger Heikki Bodsunder, som tror att det kollegiala lärandet, det vill säga att lärarna lär sig av varandra, blir extra viktigt nu.
– Det gäller ju att få tekniken att fungera, och att man blir bekväm med det. Men det ska finnas system som inte är så knöligt.
Kunde kommunen agerat på något annat sätt, så att lärarna är mer förberedda?
– Det kan man väl alltid. Man kunde alltid ha tagit mer lärdom av gymnasiet, som ju hade distansundervisning i våras.
Heikki Bodsunder tror att dagarna fram till julavslutningen på tisdag blir en "läroperiod". Sedan blir det lov, och som det ser ut nu sker skolstart igen den 11 januari.
– Sedan får vi se hur livet fortsätter. Än vet vi ju inte hur våren ser ut.