Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

50 år sen örnen landade

Foto: Jordan Strauss

TV-krönika2019-07-22 08:36

För något decennium sen var det riktiga skådespelare på film och b-skådisar som jobbade med tv. Det har verkligen svängt. Nu skrivs så mycket bra drama för tv och det lockar tydligen skådisarna i Hollywood som verkar ha flyttat in i tv-fabriken. OCh tack för det, det betyder ju att proffs som Meryl Streep dyker upp i tv-rutan.

Det är kanske lite krystat och utdraget i säsong två av "Big little lies" men attan så bra Meryl Streep är. Hon kan både se välmenande, tom och psykopatisk ut på samma gång. Det ska bli spännande att se vad hon har sitt bagage som kommer fram i rättegången. Är det henne Perry ärvt sitt våldsamma beteende från? Inte är hon nån söt och snäll liten oskyldig farmor i alla fall.

Om man sett alla delar av "Tales of the city" på Netflix så finns det också en dokumentär om författaren bakom, Armistead Maupin, där. Mycket i serien är hämtat ur hans liv och de kretsar han rörde sig i i San Fransisco på 70-talet. Om det berättar han i dokumentären. Och han berättar om Rock Hudson, en av de första amerikanska kändisarna som gick bort i aids. Dessutom berättar Ian McKellen om hur mycket Armistead betydde för hans komma-ut-process. I USA har Maupin betytt mycket för HBTQ-representationen på tv eftersom "Tales"-serien tidigt visade män kyssas.

Jag tycker det är märkligt att jag aldrig stött på den här författaren tidigare - trots att han befunnit sig mitt i storkändiskretsar i fyrtio år - men kanske beror det på att böckerna inte verkar ha getts ut på svenska.

Imorgon lördag är det 50 år sen Apollo 11 landade på månen. De direktsända bilderna därifrån var ett av 1900-talets stora tv-händelser. SVT uppmärksammar jubileet med något de själva beskriver som en "helkväll för rymdentusiaster". Det blir sändning både från en studio i Stockholm och från NASA.

Jag var själv inte född när Buzz Aldrin och Neil Armstrong gjorde sin månpromenad men minns en uppväxt under 70-talet när man nog trodde att vi på 2000-talet skulle ha kolonialiserat månen. Så blev det inte. Inga semestrar på månen och inga sopstationer där att skicka vårt avfall till. Det måste vi lära oss att hand om själva.

Topp Tre

Filmer om rymdresor värda att se

1. Apollo 14 - Tom Hanks åker till månen i verklighetsbaserad film.

2. Contact - Jody Foster ifilm som tog nästan 20 år att göra.

3. Galaxy quest - Komedi som på ett fyndigt sätt driver med sci-fi-genren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om