Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Scandic slår upp portarna

Nu har Scandic Strömmen öppnat både den nybyggda hotelldelen och restaurangen. Folkbladet träffade hotelldirektören och fick en visning av den nya lobbydelen och restaurangen.

Den nya hotelldelen byggdes av moduler som monterades på plats.

Den nya hotelldelen byggdes av moduler som monterades på plats.

Foto: Henrik Jonsson

TURISM2019-05-04 16:00

Det har byggts på Slottsgatan det senaste året – det är Scandic Norrköping City som byggt till en ytterligare huskropp med 74 nya hotellrum, spa-del bar och restaurang (som är döpt till "Tegel" och har 240 sittplatser). I samband med detta byter hotellet också namn till Scandic Strömmen och öppnar upp en ny huvudingång från Saltängsgatan – man har nu sammanlagt 237 rum och är därmed Norrköpings största hotell.

Folkbladet möter Mikael Åhrberg, hotelldirektör på Scandic Strömmen, i den nybyggda lobbyn där vissa arbeten fortfarande pågår.

– Här var det parkeringsplatser innan, nu ligger ett P-hus under jord istället, berättar Mikael Åhrberg och pekar på ytan bortanför den långa kunddisken.

– Väggen som nu sitter uppe mot den gamla entrén vid Slottsgatan kommer att försvinna så det blir en enda yta mellan de två entréerna.

Man öppnade hotellet för gäster den 1 maj och restaurangen drog igång på torsdagen men ännu finns en del att göra – arbeten pågår med uteserveringen som ska ligga på innergården.

– Vi räknar med att de pågående byggnationerna är klara den 25 maj, därefter ska vi starta renoveringen av de äldre delarna av hotellet i september, i mars 2020 borde vi vara klara med alltihop, säger Mikael Åhrberg som tillägger att de gamla delarna ska harmoniseras med de nya när det gäller färgskalor och teman.

– Vi har använt mycket naturmaterial som skinn, sten och ek och vill anknyta till Norrköpings industriella historia med Motala Ström och industrilandskapet med sitt röda tegel.

Mikael Åhrberg visar skivorna vid köksdelen vid restaurangen.

– Jag är nöjd att vi fick grönt ljus att använda Kolmårdsmarmor här, det är kul att kunna ha lokalt förankrade produkter, förklarar Mikael Åhrberg som tillägger att detsamma gäller menyn i restaurangen.

– Vi satsar mycket på grönt och närproducerat: gärna aktuella primörer. Det finns naturligtvis fisk och kött också men vi jobbar för att det gröna ska vara bärande i rätterna.

Utanför, på innergården, pågår det arbeten med uteserveringen som också beräknas stå klar i slutet av maj.

– Det blir 75 sittplatser i söderläge och här kommer det också att finnas en vattenspegel för att anknyta ännu mer till Motala ström, berättar Mikael Åhrberg som hoppas att inte bara hotellgäster utan även Norrköpingsborna hittar till restaurangen och uteserveringen.

– Vi vill att det här ska vara en levande miljö.

Ni satsar mycket här – ni måste tro på Norrköping som besöksmål?

– O, ja. Norrköping har ett gyllene läge, både vad gäller näringsmässigt med hamn och allt annat men också när det gäller besöksindustrin med bland annat Kolmården. Jag tror Norrköping har sin bästa tid framför sig, spår Mikael Åhrberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!