Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nya färsproblem

Ica återkallade i fredags 16 ton köttfärs som funnits i butikerna sedan i tisdags. Folkbladets rundringning till Ica-butikerna i Norrköping visade att en butik fått plocka bort varor.

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /

TT/FOLKBLADET2008-04-07 03:00
Vid en stickprovskontroll upptäcktes för höga halter av mag- och tarmbakterier i vissa partier av nötfärs. Och ett produktlarm gick ut till samtliga Ica-butiker som skulle förhindra all försäljning. Icas kvalitetschef Johanna Stiernstedt säger till tidningen GT att av fem stickprover innehöll två för höga halter enligt de kriterier företaget har. Enligt henne är det ingen fara för konsumenten och man blir inte sjuk av att äta färsen.Bakterierna är naturliga i nötkött. En förhöjd halt kan bero på att djuren var för smutsiga vid slakt.Det var färdiga förpackningar med nötfärs med bäst-före-datumet 08-04-08 som stoppades av leverantören i Västerås. Men Folkbladets rundringning visade att det bara var en av alla Ica-butiker i Norrköping som drabbats av produktlarmet.- Vi hade ingen med det slutdatumet. Men om vi hade det så hade kassan pipit om en sådan vara kommit dit. de går på det sättet inte att sälja när det gått ut ett produktlarm, förklarar Örjan Lindberg på Ica Maxi.I flera butiker hade personal gått igenom sortimentet både en och två gånger för att vara helt säkra på att de inte hade varorna. En butik i Norrköping hittade den larmade nötfärsen på sina hyllor och den togs omedelbart bort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om