Trazzligt värre på Skandia

- Skrattar ni inte får ni pengarna tillbaka, säger Carina Perenkranz när hon berättar om hur fantastiskt rolig Skandiateaterns stora satsning Trazzel är.

 

Med det löftet måste det ju vara roligt - eller hur?

14 februari 2008 03:00
- Det kan väl finnas nåt surkart som bestämt sig för att inte ha roligt, men den här farsen har en slags skrattgaranti, säger Pontus Helander, som den här gången inte står på scen utan nöjer sig med att regissera.

 

"Trazzel" är skriven av Ray Cooney och flera av skådespelarna har varit med i tidigare uppsättningar. Anna-Lena Hemström, som bland annat känns igen från Pip-Larsson och "Änglar, finns dom?, som nu spelar ministerfru, spelade då älskarinna.

 

- Det var andra tider då, säger hon och skrattar.

 

Skrattar gör de mycket allihop mest hela tiden.

 

- Det är så roliga arbetskamrater, säger Nicklas Angerborn, ministern, som inte kan hålla fingrarna borta från sin älskarinna, spelad av Maria Olofsson som vi känner som vikbolandstjejen som slog igenom stort under förra året.

 

Politisk konferens
Pontus Helander berättar att manuset har skrivits om lite så att handlingen nu utspelar sig på Grand Hotel i Norrköping och inte i någon europeisk storstad. Det är under en politisk konferens av något slag som det börjar hända märkliga saker på hotellet. Kanske inte så konstigt när man tänker på vilka personer som är på samma ställe samtidigt. Ministerns vän och sekreterare Gösta, Lars Fager, kanske inte är den töntige sanningssägare han utger sig för och hur dött är liket, Lars-Magnus Jonsson? När man så lägger till en hotelldirektör, spelad av Curt Borkmann, en husfru, Carina Perenkranz, Göstas mammas hemvårdare, Yvonne Skattberg och älskarinnans svartsjuka man, Lasse Olofsson, kan man inte annat än förvänta sig en kväll fylld av förvecklingar och skratt.

 

Den 29 februari är det premiär och så spelas det fredagar och lördagar under våren fram till den 5 april

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell